Kézilabda

2016.02.14. 14:21

Nem aludtak bele – tizenhárom góllal nyert a VKSE

Az első félidő álmos játéka után, a szünet után már saját tempójában kézilabdázott a Veszprémi KSE és végén nagyarányú, megérdemelt sikert aratott a tavaszi nyitányon a férfi kézilabda NB I/B-ben.

B. Virág Rita

Veszprémi KSE–Alba Regia KSE

31:18 (14:11)
Veszprém, 200 néző. Vezette: Bán, Szloska.
Veszprémi KSE: Szász – Tombor 2, Szobol 4, Kovács Gy. 1, Kisék 3, Márton 5 (1), Pásztor 2. Csere: Csíki (kapus), Kis Á., Heiczinger 2, Patkós 2, Lelkes 3, Gulás 4, Végh, Márkus 3. Edző: Zsigmond György. Alba Regia: Pulai – Tolnai 4, Bárdos 3, Csóka 1, Vörös, Marinkovic, Voksi 1. Csere: Dreska, Hamvasi, Venczel 5 (4), Gyimesi 3, Bándi, Ág, Penzer, Schekk 1. Edző: Fekete István.
Kiállítások: 4, ill. 8 perc.
Hétméteresek: 2/1, ill. 4/4.

Szobol góljával indult a találkozó, amelyre ugyan még érkezett válasz, de ezt követően egy 4:0-ás rohammal tetemes előnyt harcolt ki a bajnoki dobogóra hajtó VKSE. A félidő derekáig a kiesés ellen küzdő Alba Regia csak büntetőkből talált be, így tartotta a lépést a sokkal attraktívabban, lendületesebben kézilabdázó hazaiakkal (7:4).

Öt perces veszprémi gólcsendet tört meg Gulás, s bár ezután Pásztor ötre növelte a különbséget (10:5) a játékrész végéig háromra zárkózott fel az Alba Regia, amely kihasználta, hogy ellenfele egyre inkább lendületét vesztette.

Szünet után nagyot fordult a kocka: nagyjából öt percig reménykedhettek a fehérváriak, hogy nem kapnak komolyabb verést, aztán a Zsigmond-tanítványok sebességet váltottak és a 46. percre 23:16-ra alakították az állást. Ezt követően sem hagyta kibontakozni riválisát a VKSE, ennek bizonyítéka, hogy az utolsó tíz percet 8:1-re nyerte meg és végül magabiztos és fölényes győzelmet könyvelhetett el a végén atomjaira hulló Alba Regia ellen.

Zsigmond György: - Nehezen indultunk be, az első félidőben átvettük az Alba Regia tempóját. A szünetben megbeszéltük, hogy legalább tíz-tizenöt percig megpróbálunk saját iramunkban játszani, ami sikerült is,és meg is hozta a várt eredményt. Igyekeztem mindenkinek játéklehetőséget adni, örülök, hogy a fiúk éltek is vele.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!