Kézilabda

2016.02.05. 16:34

Megtévesztő ellenfél - A füredi kézilabdázók idegenben kezdik meg 2016-os szereplésüket

Balatonfüred - Idei első meccsére készül a Balatonfüredi KSE a kézilabda NB I-ben. Ketten sérültek, az Eb-résztvevő beálló viszont jó állapotban van.

Horváth Gábor

Vasárnap (18.15) az Orosháza otthonában kezdi meg a 2016-os esztendőt a Balatonfüredi KSE a kézilabda NB I-ben.

- Jól zártuk a 2015-ös évet, hatból hat meccset nyertünk, s ezzel biztosítottuk helyünket a felsőházi rájátszásban. Matematikailag még visszaeshetünk, de a hátralévő hat alapszakasz-találkozón nyilván nem maradunk pont nélkül. Lesznek kemény összecsapások, rangadók, a célunk az, hogy minél többet megnyerjünk közülük - reagált érdeklődésünkre Csoknyai István.

A BKSE vezetőedzője hozzátette, fontos volt a novemberi-decemberi jó szereplés, mert így nyugodtan játszhatnak és építkezhetnek a folytatásban.

Zdolik Bence nem teljesen egészséges, de úgy tűnik, a fiatal átlövő bevethető állapotban van
Fotó: Penovác Károly

A téli bajnoki szünetben a fáradásos törést szenvedő Mihail Petrovski mellett Bánhidi Bence hiányzott huzamosabb ideig a csapatból. Mint ismeretes, az ifjú beálló, aki nyártól a Szeged játékosa, az Európa-bajnokságon járt a magyar válogatottal. Csoknyai István szerint a fiatal játékos jó fizikai állapotban van, s lelkileg sem megviselt a nemzeti együttes leszereplése miatt.

- A keret újoncai, fiataljai közül ő volt az egyetlen, aki képes volt hozni az elvárt teljesítményt, mi is számítunk a jó formájára tavasszal. Sajnos Petrovski mellett Zdolik Bence sem teljesen egészséges, ő tavalyi sérülésével küszködik. Az elmúlt hetekben sokat dolgoztunk, jó munkát végeztünk - fogalmazott a szakember, aki a vasárnapi találkozóval kapcsolatban kiemelte: győzni utaznak Orosházára. - Ellenfelünk szerdán kikapott a Magyar Kupában (hazai pályán két góllal maradt alul a Mezőkövesd ellen - aszerk.), ami alaposan meglepett. Három új légióst igazoltak, jó játékosok, de látszik, hogy még nincs összegyúrva a csapatuk. A bajnokságban is rossz pozícióban vannak, akár még a kiesés szele is megcsaphatja őket, igaz, játékosállományuk erőssége ezt nem indokolja. Összességében hiba lenne, ha megtévesztene minket a hazai- ak gyengébb formája. Észnél kell lennünk, tudjuk, milyen nehéz Orosházán játszani, ráadásul vetélytársunk biztosan javítani szeretne - fogalmazott a fürediek edzője.

A BKSE jelenleg harmadik az NB I-ben, az orosháziak a tizedik helyen állnak. A Balaton-partiak a bajnoki küzdelem mellett
a kupában is érdekeltek, február 17-én a Csurgói KK otthonában harcolnak meg a négyes döntőbe kerülésért. A helyzet érdekes, mert a derbit eredetileg február 3-án rendezték volna, ám a csurgóiak egyoldalú kérésére halasztottak. Érdekesség, hogy a két csapat tíz nappal később a bajnokságban is összeméri tudását.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!