Kézilabda

2016.03.25. 12:52

Lokálderbi: hiányos belső posztok

Balatonfüred - Két meghatározó játékosát is nélkülözni kénytelen Csoknyai István, a Balatonfüredi KSE NB I-es férfi kézilabda együttes vezetőedzője, de így is bizakodva várja a szombati, Tatabánya elleni rangadót.

B. Virág Rita

Igen sűrű program előtt áll a BKSE alakulata, hiszen szombaton Tatabányára látogat, míg hétfőn a világ egyik legjobbját, a címvédő MVM Veszprémet fogadja.

A rájátszás első fordulójában a MOL-Pick Szeged ellen 30:20-as vereséget szenvedtek a balatoniak.

- Negyven percig jól tartottuk magunkat a Szeged ellen, de aztán kiütközött Zdolik Bence és Mihail Petrovski hiánya - kezdte Csoknyai István. - Míg a Tisza-partiak gyakorlatilag végig könnyedén variálták a soraikat, addig nekem sajnos meg volt kötve a kezem. Belső posztokon igen vékonyak voltunk, és a helyzet a hétvégére sem változott.

Csoknyai István a Tatabányáról elmondta, hazai pályán neki áll a zászló, ám ettől függetlenül szeretnének bravúrt elérni.

- A Tatabánya a bronzérmet szeretné megszerezni. Ennek megfelelően jól is szerepel, hiszen az első körben a Csurgó otthonában ért el remek sikert, 24:20-ra tudott nyerni. Alaposan felkészültünk és azt gondolom, minden teher, nyomás nélkül kézilabdázhatunk, ami nekünk kedvez. Ezzel szemben házigazdánknak eredmény kényszerben kell helyt állnia. Ezt a mentális előnyt megpróbáljuk majd kihasználni - fogalmazott a szakember, aki kitért arra is, az elmúlt időszakban Tatabányán nem sok babér termett a füredieknek. Mindegyik meccs szinte egyforma forgatókönyv szerint zajlott. Azonban a tréner szerint egyszer minden sorozat megszakad, épp itt az ideje ennek.

A BKSE egy napos regenerálódás után hétfőn újra parkettre lép, hiszen a címvédő Veszprémmel méri össze erejét.

- Az MVM ellen mindig öröm játszani, Európa egyik legjobbját fogadni igazi megtiszteltetés. Tizenhat világsztárral persze nem könnyű felvenni a versenyt, de megpróbálunk minél tovább meccsben maradni. A rövid pihenő miatt kicsit aggódom, hogy a kisebb sérüléssel bajlódók miként tudnak majd regenerálódni, rendbe jönni. Fontos lenne számunkra, hogy sérülés és egyéb probléma nélkül zárjuk majd le a hétfőt, de gondolom, hasonlóan gondolkodnak Veszprémben is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!