Kézilabda

2015.10.27. 19:32

Kivégzést tartottak: a Balatonfüredi KSE leiskolázta ellenfelét

Balatonfüred – Így nem lehet kézilabdázni! – mondta a Balatonfüredi KSE vendégének szakvezetője. A Balaton-partiak kiütéssel nyertek egy szorosnak várt meccsen az NB I-ben.

Horváth Gábor

BKSE–Gyöngyös
26:15 (13:6) 

Balatonfüred, 500 néző. V.: Bonifert, Oláh. Balatonfüredi KSE: FAZEKAS – GÁBORI 4, Petrovski 2 (1), SZÖLLŐSI 5 (2), BÁNHIDI 1, Zdolik, Bóka 1. Csere: Rózsavölgyi (kapus), Gerdán, KEMÉNY 3, Ligetvári 2, KASPAREK 4, Győri 2, Németh, Törteli 1, Déber 1. Edző: Csoknyai István. Gyöngyös: Hudák – Catalina 1, Szalafai, Becirovic, Koller 3, Debreczeni 1, NIGRINYI 4. Csere: Tamási, Holló (kapusok), Bali 1, Rédai, Jovetic 1, Sándor 2, Nagy 2, Ménfői. Edző: Debre Viktor.
Kiállítások: 8, ill. 12 perc.
Hétméteresek: 6/3, ill. 0/0.

Szöllősi nyitógólja után sokáig egyik csapat sem tudott betalálni, látszott, mindkét fél számára kiemelten fontos a meccs. A 7. percben Debreczeni egyenlített, 1:1.

A Füred gyorsította játékát, Szöllősi második találatával 4:1-re alakította az állást. Debre Viktor időt kért és cserélt, de a hazaiak kiválóan védekeztek. A 15. percben már 7:1 volt az állás. A Gyöngyös továbbra is gyengén kézilabdázott, Gábori találata után a vendégek mestere kénytelen volt ismét tanácskozásra hívni övéit.

 



Tizenhat és fél perc alatt a BKSE mindössze egyetlen (!) gólt kapott, Nigrinyi végül emberelőnyben törte meg a gyöngyösiek rossz sorozatát, 9:2.

A kemény füredi védők (középen Bánhidi) ellen esélye sem volt a nagy pofont kapó Gyöngyösnek
Fotó: Penovác Károly


A folytatásban öt gólra zárkóztak a vendégek, azonban nem sokáig tartott a hazai „hullámvölgy”, 24. perc: 11:4. Hiába igyekezett a vendégcsapat, nem volt esélye a sokkal frissebb és agresszívabb Balaton-partiak ellen. 

Szünet után két hazai találat született, majd a még az első félidőben rontó Petrovski után Zdolik is hetest hibázott, de ez nem veszélyeztette a biztos vezetést. 

A Gyöngyös támadásai erőtlenek voltak, Kemény második góljával tízre nőtt a különbség, 18:8 lett az állás. Egyoldalú volt a találkozó.
A BKSE Déber Bence személyében NB I-es újoncot avatott. Az utolsó tíz perc tízgólos hazai vezetéssel indult, 21:11.



A folytatásban Szalafai csúnyának tűnő sérülése borzolta a kedélyeket, a vendégjátékos csuklója egy ütközésnél fordult ki. Természetesen azonnal le kellett cserélni (a találkozó után kiderült, valószínűleg műtétre lesz szükség). A meccs maga nem volt túl érdekes, a Gyöngyös erőlködött, a Füred pedig tét nélkül játszhatott, elég sok hibával. 

A BKSE remekül védekezett, de összességében elég visszafogott játékot nyújtott. Ezzel együtt osztálykülönbség volt a felek között.

Csoknyai István: – A Gyöngyös nem tudott megfelelő tempót diktáltni, látszott, hogy szombaton mérkőzést játszott. Mi egy hetet készülhettünk, és sikerült betartanunk a taktikai terveket. A védekezésünk jó volt, örülük a sikernek. 

Debre Viktor: – Támadásban rettentő rosszul játszottunk, alaposan megkönnyítettük a Balatonfüred dolgát. Így nem lehet kézilabdázni, ez borzalmas volt. A folytatásban igyekszünk kijavíta-ni a hibákat. Sok dolgunk lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!