Kézilabda

2015.11.14. 19:14

Kézilabda: Harminc gól idegenben!

Balatonfüred, Mezőkövesd – A Balatonfüredi KSE dolgát piros lap és sérülés is nehezítette a Mezőkövesd otthonában a kézilabda NB I-ben, a meccs mégis igazi meglepetéssel zárult.

Horváth Gábor

MKC-BKSE 19:30 (11:13)

Mezőkövesd, 600 néző. V.: Andorka, Hucker. Mezőkövesdi KC: Holló – Benis 1 (1), Füstös 3, Grünfelder, ANTAL 4, Hajdú 3, Szepesi. Csere: Liszkai (kapus), Kovács B., Kovács P. 1, Kiss, RADNIC 4, Molnár 1, Trivkovic, Ciric 2. Edző: Skaliczki László. Balatonfüredi KSE: FAZEKAS – GÁBORI 3, Petrovski, Szöllősi 2, BÁNHIDI 6, ZDOLIK 5, BÓKA 5. Csere: Rózsavölgyi (kapus), Gerdán, Németh, Győri, Törteli, Gyene 3 (2), Ligetvári, Kasparek 3, Kemény 3. Edző: Csoknyai István.

Kiállítások: 8, ill. 8 perc. Piros lap: Gerdán.

Hétméteresek: 5/2, ill. 4/2.

Jól kezdett a Balatonfüred a Mezőkövesd otthonában, Zdolik két átlövésgóljával és Bánhidi találatával az 5. percben 3:0 volt az állás. Sőt, nem sokkal később Fazekas hárította az első hazai hetest. Jól védekezett a BKSE, amely lövésig sem engedte jutni a hazai gárdát.

A Balatonfüredi KSE (Gábori Máté) fantasztikus teljesítményt nyújtott

A folytatásban azonban feléledt az MKC, 13. perc: 4:6. Bánhidi vezérletével a 16. percre 4:9-re módosította az állást a Füred. Ezután kis rövidzárlat volt a vendégek védekezésében, fokozatosan jött fel a Mezőkövesd, 24. perc: 10:11.

Az utolsó öt percben Gyene két értékesített büntetőjével és Fazekas újabb hetes védésével alakult ki a félidei eredmény.

A második játékrész elején Petrovski büntetőt hibázott, ráadásul meg is sérült. Egy gólra felzárkóztak a hazaiak, 13:14.

Aztán Zdolik átlövésével ismét háromgólosra nőtt a különbség, majd a 42. percben Gerdán a kiállítás sorsára jutott, ütésért szállt ki végleg a játékból. Azonban ez inkább a kövesdieket zavarta meg, a 44. percben 16:19 állt az eredményjelzőn. Innentől tíz percig nem kapott gólt a Füred, amely ezzel végleg a maga javára fordította a meccset, 55. perc: 16:26.

A hazaiak kettős emberelőnybe kerültek, de a BKSE ekkor sem kapott gólt, sőt kettőt még lőtt is! A hajrában tovább növelte a különbséget a jól játszó Füred, amely magabiztosan szerezte meg a két pontot.

Csoknyai István: - Legutóbb a PLER-nél otthagytunk két pontot, a csapat kettőzött akarattal küzdött. Nagyon fontos sikert arattunk. Jó védekezés, remek kapusteljesítmény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!