Kézilabda

2015.09.28. 19:23

Horváth Gábor közleménye

Sajnálatos, a helyi közvéleményt megbotránkoztató esemény történt a Veszprém MVM-MKB KC 2015. szeptember 26-i, szombati, Flensburg elleni Bajnokok Ligája kézilabda mérkőzést megelőzően.

Napló-információ

A mérkőzésre érkező Horváth Gábort a VIP feljáró fogadópultjánáI a recepciós tájékoztatta: ”utasítást kapott, őt nem engedheti fel''. - Horváth Gábor veszprémi születésű, 1968-től - 14 éves korától - tagja a kézilabdaklub jogelődjének a Bakony Vegyész TC-nek. - Az egyesület - miután 1977-ben kiesett az NB II-ből - nevet változtatott, s mint Veszprémi Építők kezdte meg ''menetelését''.

- 1981-ben a klub NB I-es feljutásának volt részese, meghatározó játékosa 1986-ig, mindaddig, amíg külföldre nem szerződött. Ez egyben azt is jelenti (ezt kevés játékos mondhatja el magáról sportpályafutása alatt  Magyarországon), hogy csak Veszprémben kézilabdázott.

- 1980-1988. között 160 alkalommal volt tagja - a több világversenyen sikeres, többek között 1986-ban világbajnoki ezüstérmes - válogatottnak. - 2008 óta folyamatosan tagja a klub elnökségének. A fentiek okán a leírt ’bánásmód' miatti megdöbbenése érthető, ugyanakkor a klubvezetés megnyilvánulása megmagyarázhatatlan, elfogadhatatlan.

A helyzetet súlyosbítja, hogy amikor Horváth Gábor értetlenségének adott hangot, Hajnal Csaba sportigazgató közölte vele - Kálomista Gábor társelnök utasítására - ha kell - kényszert alkalmazva is el kell távolítania a csarnokból. Horváth Gábor "nem engedelmeskedett' így eltávolítása "kilökdöséssel" történt. Amikor észlelték, hogy egy másik bejáraton Horváth Gábor elnökségi tag ismételten bejutott a csarnokba, a biztonsági szolgálat embereivel kivezettették, egyúttal közölték vele, nem kívánatos személy, nézőként sem lehet jelen. Számára a "persona non grata" státusz megaláztatásával járó lelki teher - a fizikai alkalmazásán túl - azért különösen fájdalmas, mert a klubot családjának, vezetőtársait családtagnak tekintette, így a tőlük kapott "pofon" feldolgozhatatlan számára. A klubnál az elmúlt években történtek megtapasztalása okán - bár csak elszenvedője, sértettje az ügynek, szükségesnek látta mind közleménye eljuttatásához, mind esetleges későbbi képviseletére ügyvédi megbízást adni

Veszprém, 2015. szeptember 28.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!