Kézilabda

2014.12.02. 14:15

Nyolc nap alatt három rangadót játszik a Füred

Balatonfüred - Nyolc nap alatt három igazi rangadó vár a Balatonfüredi KSE NB I-es férfi kézilabda együttesére. Szerdán Tatabányán igyekszik helyt állni a Csoknyai-legénység, aztán a Csurgó és a Szeged következik.

B. Virág Rita

A BKSE remek hétvégét tudhat maga mögött, miután az EHF Kupában öt gólos hátrányt ledolgozva az osztrák bajnok Alpla HC Hard ellen, továbbjutott a legjobb tizenhat közé.

- Maximális gratuláció jár a csapatnak, hiszen öt gólos hátrányból továbbjutni az szerintem óriási bravúr. A sikerünket a kőkemény védekezésünknek és a kiváló kapusteljesítménynek köszönhetjük. Székely hatvan százalékkal teljesített a kapuban, ami extraklasszis teljesítmény - értékelt Csoknyai István, a balatoniak szakvezetője.

Szerdán már a magyar bajnokságban vár újabb erőpróba a füredi fiúkra, akik Tatabányán próbálják meg a pontjaik számát szaporítani.

Az ősszel 26:23-ra nyert a BKSE a Tatabánya ellen. Most nem számíthat Zdolikra és Bókára Csoknyai István, viszont Vilovski (balról az első) ismét rendelkezésére áll a szakvezetőnek
Fotó: Penovác Károly

- Nyolc nap alatt három igazi rangadó vár ránk, hiszen a Tatabánya után a hétvégén a Csurgót fogadjuk, majd a Szegeddel találkozunk. Szerdai ellenfelünk otthonában rendkívül veszélyes, azt gondolom, az esélyek nem is mellettünk szólnak. Azonban, ha sikerül átmentenünk a hétvégi formánkat, főleg a kapuban és a védelemben, akkor a pontszerzésben is bízhatunk - fogalmazott a tréner.

Csoknyai István elmondta még, a Tatabánya azért is erős, jól összerakott társaság, mert a tapasztaltabb és a fiatalabb játékosok remek egységet alkotnak. Gondoljunk csak, a már negyven fölött járó Diaz Ivora, vagy a válogatott kapuit döngető, ifjú Bodó Richárdra, akik például mindketten fontos láncszemei ennek a csapatnak.

Sorsoltak a Magyar Kupában

Elkészítették a férfi kézilabda Magyar Kupa negyeddöntőinek párosítását. Eszerint a fürediek a Mezőkövesd -Orosháza párharc győztesével játszanak a négy közé jutásért. Érdekes, hogy a papíron gyengébbnek tartott Mezőkövesd 29:21-re verte idegenben az Orosházát. A visszavágót majd jövőre, január 21-én rendezik meg, akkor dől el a továbbjutó sorsa. A párosítás: BKSE _Mezőkövesd/Orosháza, Pécs Vác, Csurgó -Gyöngyös, Mizse KC -Cegléd/Komló.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!