Kézilabda

2015.08.24. 14:30

Fiatalosan, elszántan rajtol a Füred - A Szeged ellen finomhangolt az együttes

Balatonfüred - A Szeged ellen tartott, nem is rossz, főpróbát a Balatonfüredi KSE, amely remek állapotban várja a kézilabda élvonal 2015/2016-os szezonjának rajtját.

Horváth Gábor

Koncentrált, gördülékeny, dinamikus jellemezte csapata MOL-Pick Szeged elleni játékát Csoknyai István szakvezető. A Balatonfüredi KSE az ellenfél kérésére zárt kapus edzőmeccsen találkozott a Tisza-partiakkal, a BKSE-ének ez volt a bajnoki főpróba.

Füred lesz ugyanis idén a szezon első meccsének helyszíne, Zdolik Bencéék már szerdán játszanak, a Mezőkövesdet fogadják.

- Összességében terveinknek megfelelően zajlott a felkészülésünk, talán egy kicsit az orosházi torna lóg ki a képből. Ott a mutatott játék elmaradt a várttól. Ugyanakkor a Szeged ellen jól teljesítettünk, 40 percig vezettünk, végül öt góllal maradtunk alul - nyilatkozta a Naplónak Csoknyai István.

Csoknyai Istvánék sokat dolgoztak az elmúlt hetekben, hamarosan élesben is tesztelhetik, hogyan sikerült a nyári felkészülés
Fotó: Penovác Károly

Az edző az első ellenféllel kapcsolatban elmondta: egy erős, kellemetlen stílusú, több védekezési variációt is felvonultatni képes együttesről van szó.

- A Mezőkövesd tudását az orosházi felkészülési tornán saját bőrünkön tapasztaltuk (27:25-re kapott ki a BKSE - a szerk.), de egy bajnoki találkozó mindig más. Nagyon szeretnénk jól játszani és nyerni, bár előbbivel kapcsolatban korai bármit is ígérni. A szezon első meccse mindig veszélyes, hiszen nem tudjuk, mire számítsunk, mire vagyunk képesek élesben. Szerencsére a keret összes tagja egészséges, visszatértek az ifjúsági válogatott fiatalok is, úgyhogy jó állapotban várjuk a rajtot - fogalmazott a szakember, aki kiemelte: hasonlóan szeretnének szerepelni, mint tavaly (a felsőházba igyekeznek, s ott minél előrébb végeznének), de ehhez sokat kell még dolgozniuk.

A Balatonfüredi KSE még a tavalyinál is fiatalabb csapattal vág neki az idénynek, az együttes magja (Zdolik Bence, Szöllősi Balázs, Bánhidi Bence, Bóka Bendegúz, Gerdán Tibor) is ifjú még, de már rutinosnak mondható. Az újak közül a rutint erősíti a még mindig klasszis teljesítményre képes kapus, Fazekas Nándor, valamint a macedón jobbátlövő Mihai Petrovski. Számíthatunk rá, hogy a felsőházba igyekvő gárdában újabb és újabb tehetségek csillogtatják majd meg tudásukat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!