Kézilabda

2015.07.16. 15:53

Fiatal cseh óriással kezdte a felkészülést a Füred

Balatonfüred - Két idegenlégióssal és öt hiányzóval kezdte meg csütörtökön a felkészülést a Balatonfüred KSE NB I-es kézilabdacsapata. A mezőny legfiatalabb alakulata a következő szezonban is az élmezőnyt célozza.

Horváth Gábor

A tavalyi bronzérem után a 2014/2015-ös idényt az ötödik helyen zárta a Balatonfüredi KSE, amelynek keretéből nyáron heten távoztak. Az exveszprémi Uros Vilovski és Iváncsik Tamás a román bajnokságban folytatja pályafutását, ahogyan a fehérorosz jobbátlövő, Alexei Grigoriev is. Juhász Károly Gyöngyösre igazolt, a válogatott Székely Márton és Faluvégi Rudolf a Csurgót választotta, Borbély Ádám pedig Tatabányán folytatja pályafutását.

Az érkezési oldalon a rutinos Fazekas Nándor és a macedón jobbátlövő Mihai Petrovski mellett csupa fiatal játékos található. Balkezes átlövő pozícióban, Petrovski párjaként, egy 19 éves cseh kézilabdázó szerepel majd, Stanislav Kasparek remek adottságokkal rendelkezik, magas, atletikus. Rajtuk kívül a kapus Rózsavölgyi Gergő, az átlövő Ligetvári Patrik (aki kölcsönben már az előző szezont is Füreden töltötte), a szélső Gyene Norbert és a visszatérő beállós, Kemény László szerződött Füredre.

Nos, ebből kell főznie Csoknyai István szakvezetőnek, akinek a munkáját Igor Zubjuk mellett mostantól Szathmári János segíti, illetve hetente két alkalommal Elek László erőnléti edző is foglalkozik majd a fiúkkal.

Az élvonalban szereplő balatonfüredi kézilabdacsapat játékoskerete még tovább fiatalodott
Fotó: Penovác Károly

- Jó állapotban vannak a srácok, látszik, hogy mindenki szorgalmas volt a nyári szünet végén, így senki sem kezdi nulláról a munkát - nyilatkozta a Naplónak Csoknyai István, aki hozzátette: feltöltődve, kipihenve, ambícióval teli vágnak bele a héthetes felkészülésbe, illetve majd az augusztus végén rajtoló bajnokságba. - Olyan, mintha mi is a SEHA-ligában indulnánk - jegyezte meg mosolyogva a vezetőedző, arra utalva, hogy a leendő vetélytársak idegenlégiósok sorát tudják a keretükben. A BKSE továbbra is fiatal játékosokban, saját nevelésben gondolkodik, csak olyan pozícióba igazoltak külföldit, ahová nem találtak magyar játékost. - Úgy gondolom, az élvonal középmezőnye megerősödött, még tovább fiatalodott csapatunkkal nem lesz könnyű dolgunk, de mindenképpen szeretnénk a felsőházba, azaz az első hat közé kerülni a rájátszásra. Bízom benne, hogy a sérülések ezúttal elkerülnek minket - tette hozzá az edző.

Az Universiádén résztvevő Gerdán Tibor mellett az ifjúsági válogatott Ligetvári Patrik, Győri Mátyás, Rózsavölgyi Gergő és Nemes Richárd hiányzott az első edzésről. A négy fiatal a közelgő oroszországi ifi világbajnokság miatt a komplett nyári felkészülést kihagyja. A BKSE első edzőmeccsét július 31-én Komlón játssza. A szezont hazai pályán kezdi a csapat, augusztus 26-án, a Mezőkövesdet fogadja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!