Kézilabda

2015.12.13. 18:34

Elképesztő végjáték a BKSE U23-VKSE kézilabda mérkőzésen

Balatonfüred – Egy perccel a vége előtt még a Füredé volt a két pont, aztán a VKSE egyenlített, így megosztoztak a pontokon a küzdő felek a megyei rangadón a férfi kézilabda NB I/B-ben.

B. Virág Rita

BKSE U23-VKSE 24:24 (9:13)

Balatonfüred, 400 néző. V.: Andorka, Hucker. Balatonfüredi KSE U23: Andó – Bujtár, Kátai 1, Vasvári 1, Mátó 3, Törteli 1, Lestál 6. Csere: Németh B. 3, Valler, Győri 3 (2), Deák 1, Nemes 2, Szilágyi, Déber 3. Edző: Kárpáti Krisztián. Veszprémi KSE: Szabó – Tombor 3 (1), Szobol 7, Kovács, Kisék, Márton 10 (3), Márkus 1. Csere: Heiczinger, Gulás 2, Bonyhádi, Pásztor 1. Edző: Zsigmond György.

Kiállítások: 8, ill. 14 perc.

Hétméteresek: 2/2, ill. 5/4.

Élvonalbeli játékvezetők, az Andorka, Hucker duó dirigálta a megyei rangadót, ahol egyáltalán nem lehetett megjósolni, melyik csapaté lehet a két pont.

Szobol és Márton góljával indult a találkozó, majd Törteli, aztán Márkus kapott kiállítást. Vasvári szépített a 4. percben, majd Márton egy távoli bombával demoralizálta a hazai védőket (1:3).

A BKSE-nél edzősködő Lelkest és Kist hiányoló Veszprém rendre egy-két góllal ellenfele előtt járt, Szobol harmadik találatával 4:6 állt az eredményjelzőn a 11. percben.

Márton átlövésével először hízott háromra a különbség, a 19. percben pedig 5:9 volt az állás. A Veszprém láthatóan presztízst csinált a meccsből, míg a Füred nem tűnt olyan motiváltnak.

A füredi emberhátrányt nem tudta kihasználni a VKSE, mert Andó nagyszerűen védett, sőt Deák és Németh B. szerencsés góljával megkezdte a felzárkózást a BKSE (8:10).

A rutinos Tombor duplájával újra négy volt közte (29. perc: 8:12), s így maradt a játékrész végéig.

„ Hű, de hosszú harminc perc lesz" - jegyezte meg a második félidő előtt Zsigmond György, a VKSE vezetőedzője.

Szobol már a negyedik góljánál tartott, amire Lestál válaszolt. Kovács vitte le iponnal Débertet, de nem kapott érte büntetést. Utóbbi pedig bosszúból feliratkozott a gólszerzők közé (35. perc: 11:14).

Lestál nagy szívvel küzdött, duplájával 13:15-re módosult az eredmény, Törteli átlövésével pedig újra szoros lett.

Zsigmond edző azonnal magához rendelte tanítványait, s a rövid tanácskozást követően Heiczinger harcolt ki hetest: Tombor nem hibázott.

A VKSE mintha elfáradt volna, s ezt kihasználva Mátó egalizált (43. perc: 17:17). Fej-fej mellett haladtak a küzdő felek, majd Mátó újabb találatával először vezetett a Balatonfüred (19:18).

Törteli kiállítása rosszkor jött a hazaiaknak, nem úgy a Veszprémnek, Szobol egyenlített. Emberhátrányban is gólt szerzett a balatoni társaság, de Márton megállíthatatlan volt. Az izgalmas végjátékban Zsigmond edző pályára küldte a sérüléséből felépült csapatkapitányt, Pásztort is.

Győri jókor villant, Andó pedig megfogta Márton hetesét, aztán Kovács kapott kétperces büntetést. Nemes talált be, s először volt kettő közte, de Pásztor gyorsan egyre csökkentette a differenciát (54. perc: 22:21).

A VKSE-nél elfogyott a tudomány, Németh B. ziccerével már biztosan vezetett a Füred (24:21). Gulás és Szobol hozta vissza a reményeket a védekezést váltó VKSE-nek. Előbb Pásztor hibázott, majd Lestál rontott, Szobol azonban higgadt maradt, így 24:24 lett. Az utolsó másodpercekben hősiesen védekezett a Veszprém és ötödik döntetlenjét örömtánccal ünnepelte.

Izgalmas és küzdelmes mérkőzésen igazságos döntetlen született.

Kárpáti Krisztián: - Küzdöttünk, harcoltunk, s úgy érzem, a Veszprém megérdemelten vitt el tőlünk egy pontot, mert a végjátékban nem tudtunk megújulni.

Zsigmond György: - Az első félidő alapján azt gondoltam, meg tudjuk nyerni a mérkőzést. A második játékrészre azonban elfogytunk, akadt egy tíz perc, amikor teljesen kiestünk a ritmusból. Régen örültem ennyire döntetlennek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!