Kézilabda

2015.02.03. 11:36

Bajban a Füred - Folytatódik az ezer sebből vérző BKSE mélyrepülése?

Balatonfüred – Aki szembejött, attól kikapott a Balatonfüredi KSE januárban. Az eredmények meglepőek, ám ha a számok mögé nézünk, máris más megítélés alá esik város NB I-es kézilabdacsapatának hullámvölgye. Mit mond az edző?

Horváth Gábor

A Balatonfüred KSE az év első hónapjában kikapott a felsőházi rájátszásért küzdő Orosházától (23:25), a kiesés ellen harcoló Ceglédtől (25:29), valamint a kupában alulmaradt a középcsapatnak számító Mezőkövesddel (16:21) szemben.

Mindegyik mérkőzés idegenben volt, s a már biztos felsőházi füredieknek az utóbbi kivételével nem jelentett tétet. A harmadik, egyben legsúlyosabb, dolog a játékoskeret vészes megfogyatkozása.

Pedig az együttesnek szerdán is pályára kell lépnie.

A „régi” sérülteket (Zdolik Bence, Bóka Bendegúz) újabbak követték, majd jött az influenza is. Jelenleg Iváncsik Tamás és Bánhidi Bence beteg, többen (például Szöllősi Balázs és Faluvégi Rudolf) viszont épp kijöttek a fertőzésből, vagy sérülésből, így messze nincsenek száz százalékos állapotban. Kis Ákos térdszalagja Cegléden beszakadt, így ő nem lesz bevethető. A járvány a juniorokat is sújtotta, ezért onnan sem lehet feltölteni a keretet.

Csoknyai István vezetőedző gondjai nem csökkennek, a füredi csapat tele van hiányzókkal 
Fotó: Penovác Károly

Így mindenképpen érdekes lesz a szerdai Cegléd elleni hazai találkozó (18.00).

- Szegény embert még az ág is húzza. Ezer sebből vérzünk, s erre még jönnek azok a hibák, amiket nem szoktunk elkövetni – utalt vissza Csoknyai István a mezőkövesdi meccsre, amelynek második félidejében mindössze három gólig jutott csapata.

- Nagy szerencse, hogy nem most dől el a bajnoki felsőházba kerülés. Ami a Magyar Kupát illeti, az öt gólos hátrány rettentő sok, de teljes csapattal képesek vagyunk ledolgozni – fogalmazott a BKSE vezetőedzője. A Mezőkövesd elleni kupavisszavágót, amelynek a tétje a négy közé jutás, február 17-én rendezik.

-  Baj van, de azért vagyunk, hogy megoldjuk. Ebben az iszonyatos pechszériában most nagyon kell a közönség segítsége, türelme, megértése. Örülünk, hogy végre hazai pályán játszunk, de nem mondanám, hogy esélyesek vagyunk a Cegléd ellen.

Ezen a héten is két meccs lesz

A Balatonfüredi KSE szombaton a Balmazújváros otthonában zárja az NB I-es pontvadászat alapszakaszát. Jövő héten pedig már elkezdődik az EHF-kupa csoportköre. A fürediek hazai pályán (pontosabban a Veszprém Arénában) nyitják a sorozatot, vendégük a horvát Nexe lesz február 13-án, pénteken 20 órai kezdettel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!