Kézilabda

2015.05.05. 17:58

A villámrajt döntött

Csurgó - Parádés kezdés, könnyű gólok, megerőltetés nélküli győzelem - így jellemezhetnénk a veszprémi férfi kézilabda együttes csurgói fellépését.

B. Virág Rita

Csurgó -Veszprém

24:35 (8:19)

Csurgó, 1200 néző. V.: Kékes P., Kékes Sz. Csurgói KK: Pallag, Mijatovic (kapusok) - Nagy D., Cavor 3, Gazdag 1, Borsos, Oláh 3, Pordán, Lele 2, Vadkerti 2, Ostrushko 7, Ratasec 1, Gebhardt, Szöllősi Sz. 3, Serebie, Nagy M. 3. Edző: Sótonyi László. Veszprém: Mikler, Alilovic (kapusok) - Gulyás 4, Iváncsik 6, Schuch, Ilic, Nilsson 4, Nagy L. 2, Zeitz 1, Jamali 2, Marguc 4, Chema, Terzic, Sulic 5, Lékai 7. Edző: Carlos Ortega.

Kiállítások: 4, ill. 10 perc.

Hétméteresek: 2/1, ill. 2/2.

A férfi kézilabda NB I-ben a felsőházi rájátszásban idegenben, Csurgón vendégeskedett a bajnoki címvédő, Veszprém. A mérkőzés komoly téttel bírt a bakonyiak számára, hiszen a csapat fontos célja, hogy a rájátszásban az első helyen zárjon, persze a Csurgónak így sem volt komoly esélye.

A veszprémi férfi kézilabdásoknak nem kellett különösebben megerőltetniük magukat Csurgón
Fotó: Penovác Károly

Arra azért senki sem számított a hazaiak részéről, hogy az első kilenc percben egyszer sem sikerül bevenni a vendégek kapuját. A Csurgó teljesen tanácstalanul, félszegen kézilabdázott, míg a Veszprém minden hibát könyörtelenül kihasznált és könnyű gólokkal tetemes előnyt szerzett (0:8).

Sótonyi László kénytelen volt kikérni második idejét is, majd Vadkerti végre megtörte a kínos gólcsendet.

Ugyan kezdett éledezni a Csurgó, de ez édes kevés volt a nagy tempót diktáló, jól védekező és könnyű gólokat szerző bakonyiakkal szemben. A félidő hátralévő részében minden különösebb megerőltetés nélkül játszott a Veszprém és biztosan tartotta a jelentős differenciát (3:11, 6:14, 8:19).

A térfélcserét követően kissé összeszedettebb volt a házigazda és ennek köszönhetően a 38. percben sikerült tíz gólon belülre küzdenie magát (14:22).

Négy percig nem tudott gólt szerezni az Ortega-legénység, míg a Csurgó kettőt is, így hatra olvadt az előny (17:23). Ortega mester időkérésre szánta el magát, majd a rövidke tanácskozás után gyorsan helyre állt a rend. A nagy kedvvel játszó Lékai vezérletével az 50. percre ismét tíz volt közte (18:28).

A hajrában is potyogtak a gólok, a veszprémiek továbbra is gyors lerohanásból szereték a legtöbb találatot, és végül könnyed, biztos sikert könyvelhettek el.

 

A Veszprém végig koncentrált volt

Sótonyi László: – Finoman fogalmazva, nem sikerült túl jól a kezdésünk. Mulyán, bátortalanul kézilabdáztunk, pedig egyáltalán nem így készültünk. Sajnos a célunkat nem tudtuk teljesíteni, a Veszprém végig koncentráltan kézilabdázott.

Carlos Ortega: – A mai napon kétség sem férhetett a sikerünkhöz. Úgy gondolom, az sok mindent eldönt, ha ilyen sok gólt szerez az egyik fél, mint tettük azt mi. Könnyedén, megerőltetés nélkül játszottunk, de már készülünk a Szeged ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!