Kézilabda

2015.04.26. 14:02

A második arany is megvan! Kupagyőztes a Veszprém

Pécs – A vesztes szegediek mestere, Juan Carlos Pastor szerint Magyarországon nem lehet nyerni a Veszprém ellen, hiába kézilabdázik az ellenfél magas szinten. Ez valóban így van, ugyanis a bakonyiak, a játékvezetőktől függetlenül, sokkal jobban teljesítettek. Huszonnegyedszer is kupagyőztes az Ortega-csapat.

B. Virág Rita

Veszprém-Szeged
26:22 (12:11)

Pécs, 2500 néző. V.: Dobrovits, Tájok. Veszprém: Alilovic – Marguc 5 (1), Nagy 5, Chema 2, Sulic 3, Ilic 6 (1), Iváncsik 2. Csere: Schuch, Terzic, Gulyás 1, Ruesga 1, Nilsson, Ugalde, Zeitz 1, Lékai. Edző: Carlos Ortega. Szeged: Wyszomirski – Prodanovic, Balogh 5, Zubai 2, Kallman 5, Blazevic, Ilyés 3, Bombac 2. Csere: Sierra (kapus), Robledo 2, Parrondo, Ancsin 3, Vranjes. Edző: Juan Carlos Pastor.

Hétméteresek: 4/2, ill. 1/0.

Kiállítások: 8, ill. 6 perc.

Piros lap: Vranjes a 46. percben.

A férfi kézilabda Magyar Kupában utoljára 2008-ban tudta a Szeged két vállra fektetni a Veszprémet, azóta mindig a bakonyiak emelhették magasba a díszes serleget.

Ilyés találatával kezdődött a mérkőzés, amire villámgyors támadás végén Sulic válaszolt. Chema egy kipattanóból volt eredményes, majd Alilovic védését követően Nagy talált be (3:1).

A szegedi Balogh Zsolt (k), valamint a veszprémi Momir Ilic (b) és Schuch Timuzsin (j) a férfi kézilabda Magyar Kupa döntőjében vívott MKB-MVM Veszprém - MOL-Pick Szeged mérkőzésen a pécsi Lauber Dezső sportcsarnokban 2015. április 26-án. MTI Fotó: Sóki Tamás

Kezdett ébredezni a Szeged a kezdeti kábulatból, s a 10. percben Kallman góljával, aki kiszorított helyzetből is eredményes volt, már 4:4 állt az eredményjelzőn.

Ilic triplájával meglógott a címvédő (7:4), s Ruesga gólja után időt kértek a Tisza-partiak (15. perc: 9:5).

Jót tett a Szegednek a megbeszélés, mert alig öt perc alatt ismét egyenlő volt (9:9). Ekkor a Veszprém játékába több hiba csúszott, ráadásul Ilic büntetőt rontott. Blazevic kiállítása jókor jött a bakonyiaknak, de csak hetesből tudták a vezetést visszavenni – Marguc értékesítette a hétméterest.

Keményen védekeztek a riválisok, mindkét félnek alaposan meg kellett küzdenie, hogy a kapu közelébe jusson. A Veszprém újra és újra előnyt szerzett, de Szegednek mindannyiszor akadt válasza. A 29. percben Chema cikázott végig a kapuig, s 12:11-gyel mehettek a csapatok a pihenőre.

Gyors gólváltással folytatódott a játék a térfélcserét követően (14:12). Heteshez jutottak a Tisza-partiak Terzic két perce után, azonban a remekül védő Alilovic megfogta Parrondo büntetőjét.

Marguc megkülönböztető mezben szerzett gólt, de hiába iszkolt vissza, Alilovic nem tudta elfoglalni a helyét és Bombac a félpályáról szépített (15:13).

A kupagyőztes Veszprém játékosai ünnepelnek a férfi kézilabda Magyar Kupa döntőjében vívott MKB-MVM Veszprém - MOL-Pick Szeged mérkőzés végén a pécsi Lauber Dezső sportcsarnokban 2015. április 26-án. A címvédő Veszprém a pécsi négyes döntő fináléjában négy góllal verte a Szegedet. MTI Fotó: Sóki Tamás

Láthatóan ritmust váltott a Veszprém és ez gólokban is megmutatkozott, Nagy betörésével, Sulic lerohanásával 18:14-re alakult az állást. Pastor mester időkérése sem törte meg a bakonyiak lendületét, a rendkívül fegyelmezetten és jól védekező veszprémiek áthatolhatatlan falat húztak a szegediek elé. Ráadásul Alilovic is lehúzta a rolót, így a 44. percben már hattal ment a címvédő (20:14).

Vranjes rúgta fel a kapura törő Ugaldet, amiért azonnal piros lapot kapott, míg az önbíráskodó Chemát két perccel büntették.

Ilic duplájával végleg eldőlni látszott a találkozó (22:15), s hiába szerzett Ancsin szép gólokat, ez már csak az eredmény kozmetikázására volt elég. A hajrában kissé kiengedett a Veszprém, ám így is magabiztos sikert könyvelhetett el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!