Kézilabda

2015.07.03. 08:34

A legjobb megyeiek nem indulnak el a harmadosztályban

Ősi - Igazi sikersztori az Ősi Andreotti SE női kézilabda együttesének története, amely hat év alatt tudatos és hozzáértő munkával az utolsó helyről a másodikra tornázta fel magát a Veszprém megyei bajnokságban.

B. Virág Rita

Bár a megalakulás és az indulás első évében utolsó helyen végzett az Ősi női kézilabda alakulata a megyei bajnokságban, ma már a legerősebb csapatok egyike ezen a szinten. Sőt, a legjobb Veszprém megyei csapat, hiszen az aranyérmet a Fejér megyéből érkezett Fehérvár KC szerezte meg.

- Hat évvel ezelőtt alakult meg a gárda, s a lányok, asszonyok úgy gondolták, szívesen kipróbálnák magukat a megyei bajnokságban. Saját költségen, nagy áldozatok árán elindultunk a pontvadászatban, ám ekkor még a kilenc csapatos mezőnyben az utolsó helyen végeztünk - idézte fel a kezdeteket Horváth Zoltán, az Ősi Andreotti SE elnöke.

Ezt követően azonban évről, évre jobban teljesített a társaság, de az igazi áttörést a várpalotai szakember, Forgács Ferenc érkezése hozta. A 2011/12-es évadban már ötödik lett az Ősi, egy évvel később a negyedik, majd 2013/14-ben már a bronzérmet is megszerezte, az idén pedig a bajnoki döntőig menetelt.

Az Ősi teljesítménye előtt azért is kalapot kell emelni, mert sportcsarnok híján heti egyszer Várpalotán tud csak gyakorolni
Fotó: Bajcsi Dávid

- Jól indult az idény, hiszen hibátlan mutatókkal egészen januárig vezettük a tabellát. Aztán bekapcsolódott az alapszakasz küzdelmeibe a Fehérvár KC II is, amelytől két vereséget is begyűjtöttünk, így a második helyen fordultunk a rájátszásába. Ráadásul komoly problémákkal kellett szembenéznünk, miután mindkét kapusunk kiesett. Bognár Renáta, aki végig remek teljesítményt nyújtott, bejelentette, hogy anyai örömök elé néz és a tavaszi mérkőzéseket már nem tudja vállalni. Aztán Kapusiné Berta Irénkére sem számíthattunk tovább, mert megműtötték a térdét. Kapus nélkül kezdtük el a felkészülést. Tizenkilenc hálóőrt kerestem meg a holtidényben, végül a huszadik kísérletem járt szerencsével. A várpalotai Csorba Adrienn, igaz öt éve nem állt kapuban, de szerencsére igent mondott a felkérésünkre - mondta el a klubvezető.

Csorba Adrienn aztán hétről, hétre egyre jobban belelendült a játékba, s ez nagy tartást, önbizalmat adott a társainak is. Az Ősi meg sem állt a bajnoki fináléig, ahol a Fehérvár KC II legjobbjai vártak rá.

Hazai pályán sokáig 4-6 góllal is vezetett a Forgács-csapat, ám végül a hajrára feltámadó Fehérvár ledolgozta hátrányát.

A 32:31-es siker után aztán idegenben 37:22-re kikapott az Ősi, így meg kellett elégednie a második helyezéssel, ami egyben azt is jelentette, hogy a legjobb Veszprém megyei csapat lett ebben a mezőnyben.

Az elmúlt években már többször az Andreotti adta a bajnokság gólkirályát, s ez most sem történt másként. A legtöbb találatot Pintér Aletta szerezte, szám szerint 177-et, jó teljesítményére pedig mások is felfigyeltek, mert a következő idénytől már magasabb osztályban folytatja pályafutását.

Az Ősi teljesítménye előtt azért is kalapot kell emelnünk, mert sportcsarnok híján heti egyszer Várpalotán tud gyakorolni, ami valljuk be, nagyon kevés edzéslehetőséget jelent.

A siker után az ezüstérmes öt játékosa került be a megye válogatottba, Szabó Georginát, Szórády Zsuzsannát, Horváth Kittit, Pintér Alettát és Szokolainé Kovács Angélát is meghívták a legjobbak közé.

Horváth Zoltán elmondta, megérkezett már a Magyar Kézilabda Szöveségtől a felkérés, hogy induljanak a 2015/16-os szezonban az NB II-ben, azonban megfelelő terem nélkül és a szűkös anyagiak miatt nem tudják vállalni az indulást. Maradnak a megyeiben, ahol jövőre megcélozzák a bajnoki címet. Az Ősi Andreotti csapat tagjai: Bognár Renáta, Kapusiné Berta Irénke, Csorba Adrienn, Szórády Zsuzsanna, Szabó Georgina, Horváth Kitti, Pintér Aletta, Szokolainé Kovács Angéla, Forgács Edina, Újvári Zsuzsanna, Pékné Deák Brigitta, Richter Rita. Edző: Forgács Ferenc.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!