Kerta

2017.02.20. 18:50

Farsangi jelmezverseny vidám feladványokkal

Kerta - A fiatalok és a felnőttek is vidám jelenettel készültek az elmúlt szombaton tartott farsangi délutánra.

Tisler Anna

A művelődési házban közel százan töltöttek együtt három kellemes órát. A helyi gyerekek jelmezben jelentek meg, amelyet zsűriztek is. Első lett az öreg néninek öltözött óvodás kislány, Csomai Fruzsina, második a bohócjelmezbe bújt Vad Ádám, harmadik Farkas Ramóna, aki arra a délutánra Piroskaként kilépett a mesék világából. Különdíjat kapott Farkas Renátó, Farkas Márk, Szalóky Veronika és Szigeti Hedvig.

Farkas Ramóna Piroskának öltözött, harmadik helyezést ért el
Fotó: Tisler Anna

A színpadi programok után műveltségi vetélkedő következett, amely eredményéből kiderült, hogy a kertaiak ismerik az irodalmat, a történelmet, Magyarország földrajzát, valamint a természettudományokat. Tornai Zsuzsanna közművelődési munkatárs másik játékra hívta a csapatokat. Meg kellett becsülniük, hogy a tálcán hány darab cukor, mustármag van, a fonaldarab hány méter, valamint a könyv hány oldalból áll. Minden csapatból egy vállalkozó szellemű lábára lufit kötöttek, a feladat az volt, hogy tánc közben a többiekét ki kellett durrantani, majd a harisnyából kellett időre kivenni a százforintost.

A jó hangulatú napot disznótoros vacsora zárta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!