Kert

2015.10.12. 11:40

Vessünk még sóskát, spenótot

A jövő évre gondolva a kertben még sok mindent ültethetünk, vethetünk ebben a hónapban is.

Tóth B. Zsuzsa

A fejes saláta áttelelő fajtáinak palántázásához kiválóan alkalmas még az idő. Az egyébként igénytelen, a kert sarkában is jól terebélyesedő rebarbara tőosztását is megoldhatjuk októberben, ahogy a szeder és a málna tövek ültetését ugyancsak. Ilyenkor is vethető még a sóska és a spenót magja, de ne ijedjünk majd meg, ha heteken át nem kelnek ki. Kevés takarással átvészelik a telet és tavasszal szépen hajtanak majd. Sokféle vitamint és bioaktív anyagot tartalmaznak. Akár a fák alatt is jó helyük lehet, nem fényigényesek különösebben. Egy kis trágyát azonban tehetünk a magok alá, meghálálják jövőre.

Fokhagymát ugyancsak ültethetünk és a virágoskertbe például a tulipán, nárcisz, jácint, krókusz hagymáit is dugassuk el mielőbb. Idő kell nekik, hogy jól meggyökeresedjenek még a fagyok előtt. Az angyaltrombitát és a muskátlikat viszont lassan vigyük teleltető helyre. Előtte metsszük meg a töveket, Ha azt akarjuk, hogy virágozzon tovább az angyaltrombita, ne vágjuk vissza és ne hűvös helyen teleltessük. Gondozzuk tovább szobanövényként, ügyelve arra, hogy sok napfényt kapjon. Hőmérséklettől függően hetente egyszer öntözzük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!