Káptalantóti

2015.04.24. 19:30

A Liliomkert piacnak működni kell!

Káptalantóti – A minapi falugyűlés előtt sok árussal beszéltem a piac jövőjéről. Mindenkinek az volt a véleménye, hogy a piacnak működni kell!

Puskás Zoltán

Egy kecskeméti árus elmondta, hogy az országban sok helyen árult már, de ilyen hangulatú piac nincs sehol. Ő például  szombaton az Ecserin árul, vasárnap kora hajnalban indul a tóti piacra, mert ezt soha nem hagyná ki.

A keddi  falugyűlésen világossá vált, hogy a piacot csak akkor nem árverezik el, ha a tulajdonos Harmathy Ildikó május 6-a előtt befizeti a rá kirótt 4,6 millió forint bírságot. Ildikó, a jelenlévő árusok kérésére ígérte, hogy megoldja a problémát. Viszont mi lesz az Európa-hírű, jól működő  piaccal, ha a tulajdonosnak mégsem sikerül előteremtenie a pénzt?! Az árverésen kerülhet olyan személy tulajdonába, aki nem akar foglalkozni a piaccal. Akkor mi lesz a sok árussal, akik közül nagyon sokan erre tették fel az életüket, jövőjüket?! Ennek nem szabad bekövetkeznie! Több helyi lakos is azt javaslata, hogy az önkormányzat az árverésen vegye meg a piacot. Ezzel a vádaskodóknak is bizonyíthatja a testület, hogy a piac mellett áll. Alkalmazottként – ha ő is akarja – Harmathyi Ildikó vezethetné a piacot. Ez az önkormányzatnak is jó beruházás lenne. Értelmes elfoglaltságot lehetne teremteni a közmunkásoknak, munkahelyet több helyi lakosnak. A piachoz kapcsolódva létre lehetne hozni egy fóliás kertészetet. Tótiban ennek van hagyománya, emlékezzünk a Baumann-kertészetre. Ez további munkahelyet teremtene négy órában sok kisgyermekes édesanyának is!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!