Káptalantóti

2017.07.02. 14:25

Nagy sikert aratott a fakanálforgatók főzőversenye és a vidám színdarab a káptalantóti falunapon

Ragyogó napsütés és lángos fogadta a múlt hétvégi falunapra kilátogatókat a labdarúgópályán.

Civil Tudósítónktól

Az Önkormányzat, élén Csom Károlyné polgármester asszonnyal gazdag, választékos programot állított össze. Egész nap kézműves foglalkozás volt a gyerekeknek, lehetett játszani a fanyűvő játékokkal, lufit hajtogatni. A focigála keretében helyi aktív és volt labdarúgók mérték össze tudásukat, Tóti csapata nyert.

A főzőversenyen indulókat a hőség sem zavarta
Fotó: Puskás Zoltán

A pörköltfőző versenyre 14 csapat nevezett. Az elkészült pörköltöket vendéglátókból álló zsűri kóstolta, bírálta el. Valamennyi csapat finom pörköltet készített. Mindenki kapott oklevelet. Az első három helyezettet külön is díjazták. A zsűri legjobbnak találta Sanyi Papa csapatának pörköltjét. A csapat tagjai: Kalmár Sándor, Kalmár Sándorné, Nagy Zsuzsa, Karácsony Imre. Második helyezett a Csókolom Bözsi néni csapat, harmadik pedig a Boszorkánykonyha csapata. A kultúrműsor keretében fellépett a Tapolcai Nótakör, a pápai Szó és Kép színpad előadásában pedig A székely asszony és az ördög című vidám műsort láthatták a nézők. A hagyományoknak megfelelően kitáncolták a korábban állított májusfát, aztán mindenki ehetett a finom pörköltből, ihattak a jó tóti borból. Nagyon sok, a vendégek által felajánlott tombola tárgyat sorsoltak ki. A falunapot, élőzenével búcsúztatták egészen hajnalig.

Puskás Zoltán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!