Káptalantóti

2016.04.01. 16:25

Kevés az új telepítés

Évi rendes közgyűlését tartotta a napokban a Káptalantóti-Csobánc Hegyközség.

Civil Tudósítónktól

Németh István elnök köszöntötte a megjelenteket. Elsőként az elnök számolt be az elmúlt évről. Kiemelte, hogy a szőlészeknek-borászoknak nagyon jó volt az elmúlt év. Aránylag kevés védekezés után magas cukorfokkal szüreteltek és kiváló minőségű bor lett.

A Csobánc-hegy. Kedvező volt az elmúlt év, kevés védekezés után magas cukorfokkal szüreteltek, kiváló minőségű bor termett
Fotó: balaton.network.hu

Borbély Gyula hegybíró beszámolt arról, hogy a Hegyközség mennyi taggal, mekkora szőlőterülettel működik. Sajnos nagyon kevés az új telepítésre az igény, mindössze egy új telepítési igény érkezett, 3300 négyzetméterre. Ehhez állami támogatás nincs. A hegybíró beszámolt a pénzügyi helyzetről is. Az ellenőrző bizottság elnöke, Lódner Nándor rendben találta a hegyközség gazdálkodását. A beszámolókat a jelenlévők elfogadták.

Vita a hegyi utak karbantartásáról alakult ki, melyek többsége a nemzeti parkhoz tartozik, de karbantartásukra pénzt nem adnak. Kérték a gazdák, hogy az olaszrizling bor elnevezése maradjon meg. Ádám Gábort választmányi taggá választották.

Szerző: Puskás Zoltán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!