Kamond

2015.07.30. 11:57

Új játszóteret kaptak a kamondi gyerekek

Kamond - A testvértelepülési hétvégén vehették birtokba a gyerekek az új, minden előírásnak megfelelő játszóteret a faluház melletti téren.

Tisler Anna

A hinta, csúszda, homokozó és a mászókák 870 ezer forintba kerültek. Mint Asbóth Szabolcs polgármestertől megtudtuk, a beruházás saját erőből valósult meg. A korábbi játszóteret két évvel ezelőtt le kellett bontani. A községben sok a gyerek, a 14 évnél fiatalabbak hatvanan vannak, így a kihasználtsága is biztosított.

Czirók Benedek, Farkas Károly és Szabó Máté az átadás után kipróbálta az új játékokat. A beruházás saját erőből valósult meg (Fotó: Tisler Anna)

Egy pályázati pénzből megvalósult beruházást is a falunapon használtak először. A faluház mögötti lefedett közösségi térre szükség is volt, ugyanis alig kezdődött el a kulturális műsor, zuhogni kezdett az eső. A szervezők a padokat és asztalokat a fedett helyre vitték, és már folytatódhatott is az énekesek műsora. A Marosvásárhely melletti Jedd községből érkezett 54 vendég is részt vett a programokon. Asbóth Szabolcs kérdésünkre elmondta, hogy két és fél éve kötöttek a települések testvérközségi szerződést. A kamondiak is jártak már Erdélyben. Azért erre a hétvégére szervezték a falunapi programokat, hogy a helybeliek és a vendégek közösen szórakozhassanak, ismerkedjenek. Többek között Lehoczky Judit operett énekes, a Vati fiúk, valamint Sihell Ferry és Henna műsorát látták az érdeklődők, vasárnap a helybeliek és a kertaiak mutatták be az alkalomra összeállított programot. Bányai Istvántól, Jedd alpolgármesterétől megtudtuk, a korábbi találkozások során barátságok születtek, várták már a találkozást.

Címkék#Kamond

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!