Kamond

2015.07.31. 13:28

A családok is barátkoznak

Kamond - Jedd testvérközség delegációját látta vendégül a Veszprém megyei település július utolsó hetében.

Tisler Anna

Az 54 vendég a falunapi programokra érkezett Bányai István alpolgármester vezetésével. A csoport meglátogatta a közeli településeket és egy napot a Balatonon töltött.

Bányai István a térképen mutatja, hol fekszik a községük, mellette Asbóth Szabolcs (Fotó: Tisler Anna)

Bányai Istvántól megtudtuk, hogy Jedd Marosvásárhely mellett fekszik, 3150 lakosának több, mint fele magyar ajkú. A testvérkapcsolatot harmadik éve ápolják  Kamonddal. Többször látogattak egymás településére, már nem csak az önkormányzatok tartják a kapcsolatot, hanem a lakosok között is megindult a barátkozás. A jeddiek házaknál szállnak meg, hogy a családok ezzel is közelebb kerüljenek egymáshoz. Asbóth Szabolcs Kamond polgármestere elmondta, az együttműködésbe bevonják Kerta és Karakószörcsök községeket is. Velük együtt utaztak egy előadásra Jeddre. A mostani találkozó programjában szerepelt Karakószörcsök -Jedd labdarúgó mérkőzés, valamint részvétel a falunapon. A kamondi falunap programjain is részt vettek a vendégek, majd esténként a lakosokkal közös programot szerveztek. Helyben és Kertán szintén összemérték tudásukat az ottani labdarúgókkal, valamint Pápa, Sümeg és Vonyarcvashegy településekkel ismerkedtek.

Címkék#Kamond

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!