Jásd

2015.06.22. 11:05

Nemzetiségi oktatás

Jásd - A szlovák nemzetiségi oktatásról tájékozódott a közelmúltban a jásdi iskolában Igor Furdík, a Határon Túli Szlovákok Hivatalának elnöke.

Szabó Péter Dániel

A politikus Hollerné Racskó Erzsébet, az Országos Szlovák Önkormányzat elnöke meghívására érkezett Magyarországra, s Veszprém megyében egyedül a szlovák kisebbséggel bíró bakonyi kistelepülésre látogatott el.

Hollerné Racskó Erzsébet és Igor Furdík a jásdi gyerekekkel (Fotó: Jásdi iskola)

A Várpalotai Képesség- és Tehetségfejlesztő Magániskola telephelyeként működő intézményben a vendégeknek Győry Tünde polgármester, Deák Istvánné, a magániskola igazgatója és Ecseri Viktória szlovák tanár mutatta be az iskola munkáját, s beszéltek a szlovák nyelvoktatás és identitás megőrzésének lehetőségeiről. Hollerné Racskó Erzsébet és Igor Furdík szlovák könyveket és játékokat ajándékoztak a gyerekeknek, akik szlovák népdal- és tánccsokrukkal nyűgözték le őket.

A találkozón elhangzott, hogy a Jásdi Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat a hivatal pozsonyi pályázatán a Jásdi Szlovák Pávakör számára ruhák és cipők vásárlására, a helyi gyerekek számára pedig egy szlovákiai kirándulásra nyert összesen 2300 eurót.

Címkék#jásd

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!