Iszkáz

2015.08.31. 15:44

Alkotótábort szerveztek Iszkázon

Iszkáz - Alkotótábort szerveznek a községben Nagy László születésének kilencvenedik évfordulója alkalmából a költő emlékházánál.

Napló-információ

Tizenöt építőmérnök egyetemi hallgató augusztus 28. és szeptember 6. között a saját tervei alapján egy fedett tűzrakót épít az udvaron. A program szakmai konzulense Csernyus Lőrinc építész, a Magyar Művészeti Akadémia levelező tagja. A közösségi építést a község önkormányzata szervezte a Nagy László Szellemi Öröksége Alapítvány és a Magyar Művészeti Akadémia Építőművészeti Tagozatának támogatásával. A tábor résztvevői a munkafolyamatok megismerésével, önmaguktól és egymástól tanulva hoznak létre egy alkotást a helyi közösségnek. Ezt a folyamatot Makovecz Imre az építés drámájának nevezte.

Nagy László szobra a szülőfalujában, az emlékházban (Fotó: Penovác Károly)

A szervezők arra hívják fel a figyelmet, hogy a vidéki kisközösségek és a civil szféra erőfeszítéseket tesz a kulturális örökség ápolásáért. Ennek része a Pegazus-pajta építése is, amit a Nagy László-emléknapon hirdettek meg egy közösségi rendezvényépület létrehozására. A tábor közösségformáló hatása mellett gazdagítja a kulturális és művészi életet; az emlékház vonzóbb emlékhellyé, alkotótábori helyszínné és turisztikai célponttá válik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!