klasszikusok a képernyőn

2018.03.02. 12:37

Így hangolódhat az Oscar-gálára

Címkék#Oscar-gála

Március 4-én végre kiderül, mely produkciókat és alkotókat választja az Amerikai Filmakadémia a tavalyi év legjobbjainak.

A Paramount Channel jóvoltából vasárnap délutántól Oscar-díjas filmekkel hangolódhatunk a várva várt eseményre; a mozis csatorna olyan arany szobrocskákkal jutalmazott remekeket tűz műsorára, mint a Hihetetlen család, a Juno vagy Roman Polanski klasszikusa, a Kínai negyed.

A különleges programsorozat kezdődarabja a 2004-ben bemutatott rajzfilm, A hihetetlen család lesz. A Pixar mára már kultikussá vált meséjét két Oscarral (a legjobb animációs film és a legjobb hangvágás) jutalmazták, a szuperképességekkel rendelkező család kalandjai pedig garantált szórakozást ígérnek nemcsak a gyerekek, hanem az egész család számára.

Ezt követi a Juno című amerikai romantikus vígjáték, amely a legjobb eredeti forgatókönyvnek járó díjat zsebelte be. A történet egy minnesotai 16 éves, legjobb barátjától teherbe esett lányról szól.

A kamaszként anyává váló főhős megpróbáltatásait humorral átszövő történetben olyan sztárok tűnnek fel, mint Ellen Page, Michael Cera, Jennifer Garner és J.K. Simmons.

A különleges filmsorozat egyik legklasszikusabb darabja a Robin Williams, Ben Affleck és Matt Damon főszereplésével készült Good Will Hunting, ami 21.00-kor vonzza majd a képernyő elé a nézőket.

Az 1997-ben bemutatott dráma középpontjában a gondnokként dolgozó különc és zseni Will áll, akinek kivételes tehetségére egy egyetemi professzor figyel fel.

A filmben nyújtott alakításáért Robin Williams a legjobb mellékszereplő díjával, a főszerepek mellett a forgatókönyvet is jegyző Affleck-Damon páros pedig a legjobb eredeti forgatókönyvért járó aranyszoborral gazdagodott az 1998-as Oscar gálán.

Az estét a Kínai negyed zárja. Az 1974-ben debütált kultuszfilm a lengyel rendezőfenomén, Roman Polanski utolsó Amerikában készült alkotása. 11 kategóriában jelölték Oscar-díjra, végül a legjobb eredeti forgatókönyvnek járó szobrot sikerült begyűjtenie.

A magándetektívet és különös megbízóját pedig két hollywoodi legenda, a fiatal Jack Nicholson és Faye Dunaway alakítja.

Forrás: Redlemon

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!