Homokbödöge

2016.06.09. 18:47

Iskolai tanévzáró kiállítás

Pápa - A művészet azért fontos, mert szebbé teszi a lelket – hangsúlyozta megnyitóbeszédében Tóth Kálmán rajztanár a homokbödögei művészeti iskola év végi tárlatán.

Laskovics Márió

A Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ (JMSZK) szervezésében szerdán került sor az Ugodi Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Homokbödögei Képző-, és Iparművészeti tagozatának tanévzáró kiállítására a Huszár Közösségi Házban (volt Helyőrségi Művelődési Otthon). A szép számú érdeklődőt Róka Norbert, a JMSZK művelődésszervezője köszöntötte, majd az Allegro AMI Sindő népzenekar szatmári dallamokat játszott. A kiállítást Lukács Katalin tagozatvezető és Tóth Kálmán rajztanár nyitotta meg.

Tóth Kálmán kiemelte beszédében, hogy a mai technokrata társadalmunkban a művészet azért fontos, mert szebbé teszi a lelket. - A rajzolás egy megismerési folyamat, mit tudunk a rajzolni kívánt tárgyról, mit látunk, hogyan tudjuk azt leképezni, lerajzolni. Az alkotónak üzenni kell a művészet által, a színekkel, a formákkal, a vonalrendszerekkel saját érzéseit, amit a befogadó magában újraalkot – hangsúlyozta a rajztanár. Külön tetszett neki, hogy a kiállított alkotásoknak nem adtak címet.

Fotó: Laskovics Márió

Lukács Katalin beszédében köszönetet mondott a megmutatkozási lehetőségért, az 1996-ban létrejött iskolának ez az első pápai kiállítása. A néptánc és kézműves tagozatokkal működő iskolát a Homokbödögei Önkormányzat alapította, működését a Homokbödögéért Alapítvány is támogatta. Mivel a kiállítás tanévzáró is volt egyben, ezért a tagozatvezető hat, az iskolából kirepülő nyolcadikost díjazott is. Végül frissítők mellett gyönyörködhettek a diákok alkotásaiban az egybegyűltek. A kiállítás június 8-ig tekinthető meg 8-20 óra között, illetve rendezvényekhez kötődően.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!