Hírek

2017.07.17. 16:08

Zsebre tett 180 ezer forintot, majd csak ígérgetett a halimbai férfi

HALIMBA Ismét csalás miatt kerül börtönbe az a férfi, aki egyik ismerősét 180 ezer forinttal „húzta le”. A bűncselekményt elismerte, de nem fizetett.

Mátételki András

Az Ajkán dolgozó P. Józsefet büntették már csalásért, sikkasztásért, magánokirat-hamisításért, önbíráskodás bűntettének kísérlete miatt. Az 53 éves férfi tavaly augusztusában horgászat közben megismerkedett egy férfival, akinek felajánlotta, hogy köbméterenként 18 ezer forintért tűzifát szerez. Az illető elfogadta az ajánlatot, az édesanyja adott át 180 ezer forintot, de a tűzifa öt nap múlva sem érkezett meg. A vádlott a legkülönbözőbb mesékkel próbálta húzni az időt.

Ezt elégelte meg a sértett felesége, s hetekkel később elment két férfi ismerősével a halimbai vádlott lakására, aki elismerte tartozását, de nem fizetett. Azt mondta, hogy azt a summát már elköltötte.A Tapolcai Járásbíróság csalás vétsége miatt P. Józsefet mint különös visszaesőt, fél év börtönbüntetésre ítélte, aminek a végrehajtását két évre felfüggesztette. A törvényszék a döntésen lényegesen változtatott: a férfinek rács mögé kell vonulnia fél évre, ráadásul feltételes szabadságra nem bocsátható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!