Hírek

2017.08.23. 19:15

Zirci győzelemmel végződött a hétvégi Bakonyi Vágta

ZIRC A bakonyi város lovasa, Molnár Gyöngyi nyerte a harmadik alkalommal megrendezett Bakonyi Vágtát, amely a Nemzeti Vágta zirc-tündérmajori előfutama volt.

Civil Tudósítónktól

Az ünnepélyes megnyitón Ottó Péter, Zirc város polgármestere és Ozsváth Kálmán szervező, a versenynek már harmadik éve helyet biztosító Tündér Farm üzemeltetője köszöntötte a vendégeket.

A versenyre idén tizennégy település nevezett. Az előfutamokból az első helyezettek jutottak a döntőbe, ahol zirci győzelemnek tapsolhatott a közönség: a kétszeres Nemzeti Vágta-győztes Molnár Gyöngyi Kóny, Nyúl és Várpalota település versenyzőit megelőzve elsőként vágtatott a célba Ricardo nevű lovával. Az ötéves, hetven százalékban telivérezettségű lónak ez volt az első versenye.

A rendező település jogán Zirc a végeredménytől függetlenül is továbbjutott volna a Nemzeti Vágtára. Így azonban, hogy a házigazda város szerezte meg a végső győzelmet, a szervezők felajánlották a szabad kártyát a Kapuvár színeiben versenyző Somogyi József zirci lovas számára, így ő is ott lehet majd a Hősök téri lovas viadalon. Hozzá kell tenni, hogy az első előfutamban nagyon szoros verseny alakult ki Zirc és Kapuvár között, fej fej mellett haladtak a lovasok a cél felé.

A Kishuszár-vágtán címvédés történt, a futamot Vörös Tamara nyerte Csetényből, aki ügyességének köszönhetően szintén ott lehet majd a Nemzeti Vágtán. A második helyezést a kalocsai Rigó Loretta, a harmadikat pedig Zirc lovasa, Bajkó Mercédesz érte el. Ezúttal is megrendezték a kocsitoló versenyt, melyen a hatfős csapatoknak 120 méteres erőpróbát kellett teljesíteniük. A döntőbe Tata és Zirc csapata jutott, s végül nagy küzdelemben a vendégek tolták a kocsit elsőként a célba.

A versenyre idén tizennégy település nevezett. Az előfutamokból az első helyezettek jutottak a döntőbe
Fotó: Pesthy Márton

A versenyek mellett lovas kísérőprogramok is várták a Tündér Farmra kilátogatókat, nagy sikert aratott Hamza Viktória szabadidomítása. A Rodeo Team látványos lovas-kaszkadőr-bemutatóval szórakoztatta a közönséget. A jó hangulatért Gáspár Laci, a Zenergia együttes, a Zirci Tücsökzenekar, Kálmán Bence és Bandája, a Fordul Kispej Lovam Táncegyüttes és a Best Of zenekar felelt.

Ozsváthné Fa Viktória főszervező sikeres rendezvényként értékelte az idei Bakonyi Vágtát, és fontosnak tartot-ta azt is megjegyezni, hogy balesetmentesen zajlott le a verseny. Úgy látja, hogy a nevező települések jó szájízzel távoztak a Bakonyból, és a vendégek is jól érezték magukat. A résztvevői létszámot ezer főre becsülik a szervezők. A mintegy hét és fél millió forintos költségvetésű rendezvény megvalósulását több vállalkozás és a helyi önkormányzat is támogatta.

Kelemen Gábor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!