Hírek

2017.05.03. 08:54

Édességet kaptak az óvodások

Édességszállítmány érkezett a Benedek Elek Óvoda és Bölcsődébe Traunsteinből, melyet Hédl József, a Zirci Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke és Bittmann Károly elnökhelyettes adott át a gyermekeknek.

Müller Anikó Hanga

A németországi kisvárossal tizenhét éve tartó kapcsolat eredményeként sok adomány érkezett már a városba és a kistérségbe, többek között kórházi ágyak, felszerelések, műszerek, tűzoltóautó, ruhanemű és édesség.

– Az idei évben először a legkisebbekre gondoltak német barátaink, másfél tonnányi édességet ajándékoztak azoknak az óvodáknak, ahol német nemzetiségi képzés folyik. Három óvoda osztozott a húsvéti ajándékon, a zirci intézményen kívül részesült belőle a porvai Nefelejcs és a Kerekerdő Óvoda, ahova három kistelepülés – Bakonyszentkirály, Bakonyoszlop, Csesznek – óvodásai járnak. A szállítmány becsült értéke több mint másfélmillió forint, tájékoztatta lapunkat Hédl József. Az apróságok nagy örömmel fogadták a sok dobozos és táblacsokit, húsvéti figurát, cukrot, sokan stílszerűen németül köszönték meg. Az óvodai dolgozók csomagokat készítettek a finomságokból, melyeket hazavihettek a gyermekek.

Az nemzetiségi önkormányzat elnöke elmondta, Traunsteinben az adományok gyűjtését az önkéntes tűzoltótestület fogja össze, a zirciek régi barátja és segítője, Albert Kutzer nyugalmazott parancsnok irányításával. Már ígéretet kaptak, hogy a közeljövőben újabb értékes szállítmányokat terveznek eljuttatni a kisváros és egy bakonyi önkéntes tűzoltó testület számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!