Hírek

2017.07.08. 11:52

Zánka lement Alfába – Ezer Alfás hétvégéjét rendezik

Szombaton 11. alkalommal rendezte meg az Alfa Amore közösség Európa legnagyobb Alfa Romeo találkozóját, az AlfaCity-t. Idén több mint 1200 Alfa Romeót vártak a szervezők a rendezvényre, amely több szempontból is ünnep volt az alfásoknak

Molnár Sándor

Egyrészt két modell is születésnapját ünnepli: 50 éves a Montreal és 30 éves a 164-es modell. Másrészt új modell is érkezett az Alfa Romeo palettájára, amely az olasz márka 107 éves történetének első szériagyártású SUV-ja.

A résztvevők kerék- és izzócsere versenyen, valamint autószimulátoron tehették próbára ügyességüket a zánkai Erzsébet tábor strandján rögtönzött „városban", ahol fellépett a Summertime, a Dogs n' Roses, és a Veszprémi Utcazene Fesztivál közönségdíjasa, a Band of StreetS is.

Fotó: Molnár Sándor

A régi alfás vonalat egyebek mellett egy 1971-es Montreal, egy 1972-es Giulia Super 1300 és egy 1973-as Alfetta 1.8 képviselte, emellett az old- és youngtimerek szerelmeseit impozáns bemutató is várta az Alfariumban.

Tavaly 1200 Alfa Romeo érkezett az AlfaCity-re, a szervezők ebben az évben is hasonló létszámra számítanak. A találkozó minden ötödik résztvevője külföldi, idén például több olasz márkaklub is képviselteti magát, köztük a padovai Registro Italiano Alfasud is, akik egy valódi olasz rendőr bőrébe – pontosabban sapkájába – bújtatták az érdeklődőket.

A nap házigazdája Rákóczi Ferenc rádiós műsorvezető volt, aki az Alfa Romeo márka hazai nagykövete. A programok között szerepel Hősök koncert, és azt követően strandbuli zárja az alfás hétvégét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!