Hírek

2016.03.29. 17:39

Vona Gábor: Egy leendő jobbikos kormány igyekezne növelni az oktatásra fordítandó összegeket

Veszprém – Valódi nemzeti konzultáció keretében Vona Gáborral a Jobbik sajtótájékoztatót, majd lakossági fórumot tartott kedden.

Heffler Péter

Vona Gábor, a Jobbik elnökének Valódi nemzeti konzultáció című országjáró körútja veszprémi állomásához érkezett kedden délután. A pártelnök többek között az oktatást érintő problémákról is beszélt a Jobbik Kossuth utcai székhelyén.

– A nemzeti konzultáció során először a szakmával és a társadalommal találkozunk, meghallgatjuk őket, illetve mi is elmondjuk a véleményünket, majd nyáron megpróbáljuk megtalálni azokat a kérdéseket, melyeket szeptemberben az összes magyar háztartásba eljuttatunk – mondta Vona Gábor, majd az oktatást érintő kérdésekkel folytatta.

– Ha megnézzük azokat a sikeres országokat, amelyek a történelem során képesek voltak gazdasági áttörésre, akkor azt látjuk, hogy a gazdasági, társadalmi változás sosem az örökké termő fáról lett leszakítva, hanem mindig megelőzte egy komoly társadalmi, politikai konszenzus, melynek az a lényege, hogy az oktatásra pénzt kell fordítani. Egy leendő jobbikos kormány igyekezne – legalább a regionális versenytársaink szintjére – növelni az oktatásra fordítandó összegeket – tette hozzá a Jobbik elnöke. A délutáni sajtótájékoztatót követően a Budapest út 2. szám alatti volt Bányász-székházban lakossági fórumot tartottak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!