Felkarolják a segítségre szorulókat

Vizibiciklivel suliba

2012. augusztus 21., 19:49 szerző: Tóth B. Zsuzsa
Zánka - Fogadj örökbe egy vizibiciklit! címmel hétfőn jótékonysági napot rendeztek az Új Nemzedék Központban.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']:
G->reklam_mentes: 0

A zánkai Új Nemzedék Központ egyik fontos küldetése, hogy olyan gyerekek, fiatalok számára is elérhetővé tegye a balatoni nyaralás élményét, akiknek a családja nem engedheti meg magának ennek költségeit. Az Erzsébet tábor keretében több százan tölthettek a nyáron felejthetetlen napokat Európa egyik legnagyobb ifjúsági komplexumában, 40 fiatal pedig az Age of Hope Gyerekvédelmi Alapítvány segítségével jutott el a Balaton partjára. Az Új Nemzedék Központ az alapítvánnyal együttműködve azért szervezte meg az augusztus 20-i Fogadj örökbe egy vízibiciklit! jótékonysági rendezvényt, hogy a befolyt pénzből 200 gyerek iskolakezdéséhez járulhassanak hozzá taneszközök beszerzésével.

Fogadj örökbe egy vizibiciklit címmel rendeztek hétfőn jótékonysági napot az Új Nemzedék Központban (Fotó: orosz Péter)

- Az egyik legfontosabb küldetésünk, hogy felkaroljuk azokat a fiatalokat, akik segítségre szorulnak, és a szociális táboroztatás egyik magyarországi bázisává váljunk. Az Age of Hope Gyerekvédelmi Alapítvánnyal közösen most azért indítottuk útjára ezt a jótékonysági rendezvényt, hogy segíteni tudjunk a gyerekek beiskolázásban is. Akik velünk voltak a nemzeti ünnepen, azokkal közösen tudunk segítséget nyújtani - mondta el lapunknak Siklódi Levente, a Zánka - Új Nemzedék Központ ügyvezető igazgatója.

A strandon egész nap gyermek- és színpadi programok, sportversenyek zajlottak. Homokszobor-készítő és aszfalt rajzversenyt szerveztek, de arcfestés és henna készítés, valamint színes csillámtetoválás és pólófestés is várta a gyerekeket. Akik sportolni akartak, részt vehettek a Zánka Kupa Strandröplabda MIX Tornán, vagy a Nyárbúcsúztató Kispályás Labdarúgó Tornán. Közben a színpadon egymást váltották a neves előadók. Fellépett a Kanizsa Csillagai Együttes, volt Janicsák Veca koncert a Vízibicikli Jótékonysági árverés előtt. Este az R-GO és a Mystery Gang adott nagykoncertet a zenére koreografált elemekkel gazdagított tűzijáték előtt.
A rendezvény háziasszonya Görög Zita, fővédnöke dr. Mihalovics Péter volt.

 A program fő célja volt, hogy a nyár egyik jelképének számító vízibicikli bérlésével és örökbefogadásával a gyerekek iskolakezdéséhez járuljanak hozzá az adományozók egy jótékonysági árverésen. A különleges rendezvény az Age of Hope Gyermekvédelmi Alapítvány és a vatera.hu együttműködésével valósult meg az Államalapítás Ünnepén.

 

Tóth B. Zsuzsa

2012. augusztus 21., 19:49 szerző: Tóth B. Zsuzsa

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...