Visszakerül a repülőtér Szentkirályszabadjához - Ipari park is lehetne

2017. április 21., 08:00 szerző: Marton Attila
komment
Szentkirályszabadja - Aláírta az önkormányzat a repteret tulajdonló céggel a birtokba adási megállapodást, így a terület hivatalosan is visszakerül a településhez.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Ahogyan arról lapunkban tavaly decemberben beszámoltunk, mintegy tízéves huzavona és pereskedés után állami segítséggel visszakerülhet a szentkirályszabadjai önkormányzathoz a közigazgatásilag hozzá tartozó repülőtér területe.

- Több hetes tárgyalássorozat után sikerült megegyezni a BudaWest Zrt.-vel a közelmúltban, az önkormányzat pedig átutalta a vételárat is. A földhivatali bejegyzés remélhetőleg néhány napon belül megérkezik, és ezzel hivatalosan ismét Szentkirályszabadjáé lesz az ingatlanegyüttes - tájékoztatta lapunkat Gyarmati Katalin polgármester.

A faluhoz visszakerülő közel 300 hektáros területet már többször bejárták. A polgármester elmondta, az ingatlan után többen érdeklődtek, ám a terület hasznosítása - például egyes részeinek bérbeadása vagy értékesítése - előtt a képviselő-testületnek várhatóan módosítania kell a rendezési tervet. A tulajdonba kerülést követően a testület dönt a hasznosításról.

Gyarmati Katalin hangsúlyozta, az ingatlan együttesen megtartják a reptérfunkciót, emellett befektető bevonásával ipari parkot alakítanának ki, amelyből a településnek biztos bevételi forrása lehet a jövőben.Az önkormányzat és a cég közötti pereskedés tavaly zárult le, a Győri Ítélőtábla és a Kúria döntésének értelmében a falunak vissza kell fizetni a korábbi vételárat a BudaWest Zrt.-nek. Ehhez az állam 675 millió forintos segítséget adott a szentkirályszabadjai önkormányzatnak.

A kormányhatározat szerint amennyiben a repülőtér hasznosítása, értékesítése révén bevételhez jut a település, azt - a támogatás összegéig - vissza kell fizetnie a magyar államnak.

Marton Attila

2017. április 21., 08:00 szerző: Marton Attila

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...