Hírek

2017.04.28. 06:45

Három pápai körforgalom fog virágoktól pompázni

Megszépítette a város három körforgalmát a Városgondnokság: a csókai, a Korona utcai, valamint a Celli út és Erkel utca találkozásánál lévő közlekedési csomópontokban ízlésesen megújították a zöldfelületeket.

Polgár Tibor

A Csókánál már tavaly ősszel elvégezték az előkészítő földmunkákat, most tavasszal pedig folytatták a területrendezést, melynek során a körforgalom közepére négy-négy csüngő fűzt és sárga borsócserjét ültettek - tájékoztatott Bakó István, a Városgondnokság igazgatója. Mint mondta, a terület többi részén négy szemformájú ágyást alakítottak ki, ezekben 473 darab örökzöldet és 244 talajtakaró rózsát helyeztek el, illetve majd 880 egynyári virág is kerül ide. A közel 660 négyzetméteres felület többi részét beszórták fűmaggal, körben kaviccsal borított sávot hoztak létre a vízlefolyás biztosítására, továbbá kijavították a lábazati kő peremét.

A Korona utcai körforgalomba ugyancsak ültettek örökzöldeket (55 darabot), ide szintén jutnak egynyári virágok (145), és a fehér kavicsdíszítésről is gondoskodtak. A Celli út és az Erkel utca csomópontjában termőtalajpótlást végeztek, majd természetesen növényeket telepítettek. Bakó István rámutatott, a körforgalmat felülről nézve egy küllős kereket látunk, melynek néhány küllője kissé meghajlik a nagy forgássebesség miatt. Hozzátette, ebben a körforgalomban is sok örökzöldet (120) és talajtakaró rózsát (30) használtak, emellett pedig nagy, fehér mosott kavicsokból álló díszítő sávokat alakítottak ki, míg középre három, formára nyírt hamisciprust ültettek. Továbbá az ejtőernyős-emlékműhöz vezető járda két oldalán egynyári virágok kerültek.

Az intézményvezető megjegyezte, mindhárom körforgalomban geotextíliát és faaprítékot helyeztek el a növények alá, hogy megelőzzék a gazosodást.

A szakemberek geotextíliát és faaprítékot helyeztek el a növények alá

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!