Hírek

2016.07.23. 05:05

Villám csapott egy tábori faházba Balatonalmádiban (frissítve)

Még megijedni sem volt időnk, annyira hirtelen történt minden - mondta az éjszakai villámlásról és tűzről Kiss Dániel, aki a szemben lévő faházban táborozik.

Kovács Erika

Villám csapott egy faházba egy tábor területén Balatonalmádiban, a Bajcsy-Zsilinszky utcában. Az épület lángba borult, a balatonfűzfői és a veszprémi hivatásos tűzoltók három vízsugárral oltották el. A táborban 99-en tartózkodtak, közülük 88-an táborozó gyermekek, akik közül hárman könnyű füstmérgezést szenvedtek, kórházba szállították őket - közölte Bóna Balázs megyei mentésvezető. Egy kísérőt pedig könnyű sérülésekkel szállítottak kórházba a mentők.

A tábor területén 13 faház található, ebből egy égett ki, de lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Fotó: Kiss Dániel

- Még megijedni sem volt időnk, annyira hirtelen történt minden - mondta az éjszakai villámlásról és tűzről Kiss Dániel. Az edző a győri női kézilabdacsapattal együtt a balatonakarattyai strandkézilabda-versenyre érkezett, és pénteken este a Balatonalmádiban levő parktáborban szálltak meg valamennyien.

Felidézi, éjszaka ijedt kiáltásra ébredt fel, amikor a csapat tagjai kiáltották neki, ég a szemben levő ház! A lányok ugyanis hatalmas csattanást hallottak, aztán látták az égő faházat is, mire valamennyien kirohantak a sajátjukból, hogy segítsenek, amiben tudnak. A tűzoltókat azonnal felhívták, de mire az égő házhoz értek, látták, hogy a gyerekekkel levő felnőtt már kimentette a kisgyerekeket a faházból, ahol zenetáborban tartózkodtak. Úgy tudják, a házban hat tíz év körüli kisgyermek volt.

Kiss Dániel edző arról is beszélt, hogy az ő házuk is átforrósodott, emiatt átköltöztek egy lejjebb levőbe. Említette azt is, nem volt pánik a táborban, mert sokan aludtak, a kigyulladt házban pedig valószínűleg az ijedtségtől nem tudtak szólni a gyerekek.

Friss hír: Hazamehettek a gyerekek a kórházból, akik már szüleikkel lehetnek – közölte érdeklődésünkre Bálint Sándor, Balatonalmádi alpolgármestere szombaton délben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!