Hírek

2017.08.07. 20:11

Vihar vonult át az országon - Megyénket megkímélte

VESZPRÉM - Nem okozott jelentős károkat megyénkben a vasárnap esti, hétfő hajnali vihar, ez derült ki a katasztrófavédelem és az áramszolgáltató tegnapi tájékoztatásából.

Kovács Erika

Helt Ákos katasztrófavédelmi szóvivő kérdésünkre elmondta, Pápateszéren villám csapott egy fába, ami kigyulladt ettől, a pápai tűzoltók oltották el a lángokat.

Alsóörsön egy gépkocsira zuhant egy kidőlt fa, azt kellett eltávolítaniuk a balatonfűzfői tűzoltóknak.

Varga Ivett, az E.ON Hungária Zrt. képviselője közölte, a rendkívüli hőséget követő viharos szél és az azt kísérő nagy villámlás okozott jelentősebb beavatkozást igénylő meghibásodást a villamos hálózatban, Veszprém megye egy középfeszültségű vonalán.

Somlóvásárhely térségében vasárnap 19.21 órakor történt egy meghibásodás, melyet a zivatart kísérő villámcsapás okozott. A javítást hátráltatta, hogy a tűzoltók a helyszínre érkezve a sérült hálózatrészt nem tudták rögtön megközelíteni. A zivatarban a villámlás úgynevezett ívkisüléseket okozott, így a szakemberek a helyszínen várakoztak, míg a terület biztonságos megközelítése, ezzel a javítás, lehetővé vált.

Az áramszolgáltatás helyreállítása ezt követően több lépcsőben történt, nem sokkal hajnali egy óra után minden érintett lakásban helyreállt az áramszolgáltatás, fogalmazott Varga Ivett az E.ON Hungária Zrt. képviseletében, majd hozzátette: Veszprémben ötperces áramszünet volt 167 fogyasztónál, Fűzfőn negyvenen maradtak áram nélkül rövid időre késő éjszaka, egy beavatkozás miatt.

Vasárnap délutántól hétfő reggelig - az MTI értesülése szerint - országszerte csaknem ötven lakóház sérült meg a viharban, több mint kétszáz tűzoltói beavatkozásra volt szükség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!