Hírek

2016.12.01. 16:58

Vigyázat, résen vannak a tolvajok!

Veszprém - Figyeljünk nagyon az ünnepi bevásárlás és nézelődés közben, hogy ne szomorítsák el ünnepünket a tolvajok, ne váljunk áldozattá a nagy vásári forgatagban! – tanácsolta Gaál Csaba őrnagy, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság (VMRFK) bűnmegelőzési osztályának főelőadója csütörtökön.

Kovács Erika

A VMRFK vezetésével rendőrök, polgárőrök, közterület felügyelők és közterületi szolgálatot ellátó diákok találkoztak a sajtó képviselővel a veszprémi belvárosban, az ünnepi vásárban. Itt már javában járőröztek és arról beszéltek az újságíróknak, illetve az embereknek, akiknek hasznos tanácsokkal információs lapot is átadtak, hogy mire kell figyelni kell annak érdekben, hogy senki ne legyen bűnelkövetők áldozata.

A vásári forgatagot ugyanis rossz szándékú emberek kihasználhatják, és aki nem kellőképpen óvatos, eltűnhet táskája, pénztárcája, egyéb értéke.

Papp Alexandra, a veszprémi Táncsics iskola rendészeti fakultációs diákja (balról), Szilágyi Norbert polgárőr, Gaál Csaba rendőr őrnagy, Bartos Norbert törzsőrmester és Őry Sándor közterület felügyelő a karácsony vásárban járőrözik, figyeli a vásári forgatagot, ad jó tanácsokat Veszprémben

A megelőzés érdekében Gaál Csaba őrnagy elmondta, a zsebtolvajoknak ideálisak a körülmények, ha tömeg van, így nem feltűnő, ha a kiszemelt személy közelébe férkőznek! A karácsonyi vásárok forgataga kiváló lehetőség lehet erre. A tapasztalatok azt jelzik, főként a nők válhatnak célponttá, mert a tolvajok inkább táskából lopnak, mint zsebből.

Ezért a nők olyan retikült használjanak, amit nem lehet észrevétlenül kinyitni. Nagyjából annyi pénzt vigyünk magunkkal, amennyiért vásárolni szeretnénk. A pénzt ne tartsuk egy helyen, a nagyobb címleteket tegyük a táska belső zsebébe, míg a kisebbeket a pénztárcába. A vállra akasztható táskát ne csapjuk a hátunk mögé, hanem tartsuk szem előtt! Így észrevétlenül senki nem férhet hozzá!

Bakkártyánál a PIN kódot  ne írjuk fel, és főként ne tegyük a kártya mellé! – sorolja a jó tanácsokat az őrnagy. Azt is elmondta, hogy december 6-án délben a veszprémi vásárcsarnoknál diákok és nyugdíjasok bevonásával a rendőrség bemutatja a nagyközönségnek a legtipikusabb bűneseteket, amik az ünnepi bevásárlás idején a legjellemzőbbek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!