Hírek

2015.05.18. 08:52

Veszprémi és zirci plébániahivatalokba törtek be

A Veszprémi Járási Ügyészség két rendbeli lopás bűntette és egy rendbeli lopás vétsége miatt emelt vádat egy 27 és egy 48 éves férfival szemben, akik 2014 januárjában és májusában Veszprém, illetve Zirc környéki községek plébániahivatalaiba törtek be, s onnan készpénzt, valamint különböző vagyontárgyakat tulajdonítottak el.

A vádlottak már az év elején elhatározták, hogy plébániahivatalokba betörve próbálnak maguknak pénzt, illetve különböző vagyontárgyakat szerezni.

Legelőször a lakóhelyükön lévő plébániahivatal irodájába törtek be, ahonnan a pénzes kazettát tulajdonították el, és az ablak befeszítésével okozott rongálást is figyelembe véve, összesen mintegy 110.000 forint kárt okoztak.

Négy hónappal később ugyanitt próbálkoztak, és egy, a hivatalhoz tartózó másik épületrész irodájából tulajdonítottak el készpénzt.

Szintén 2014 májusában a kerítésen átmászva, a bejárati ajtót befeszítve az egyik Zirc környéki falu plébániájára is betörtek, ahonnan kisebb összegben készpénzt, egy püspököt ábrázoló rézplakettet, valamint két darab nagy táblás csokoládét vittek el.

Ugyanezen időszakban egy másik Veszprém melletti község plébániáját is felkeresték, ahol a zárak megrongálásával, illetve a lakat leverésével a fő- és a melléképületbe is bementek, és a melléképületből fűkaszát, valamint fűnyírót tulajdonítottak el, összesen 165.000 forintos kárt hagyva maguk mögött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!