Hírek

2012.12.01. 14:46

Veszprémbe érkezett a finn Mikulás

Veszprém - Joulupukki, a lappföldi Mikulás szombat délelőtt a veszprémi Örömhír Evangélikus Keresztyén Óvodába látogatott, délután a várban, a szentháromság téren találkozhattak vele a gyerekek.

Balla Emőke

A Veszprémi Magyar-Finn Egyesület meghívására idén tizedik alkalommal látogat el Veszprémbe Joulupukki.

Szombaton a várban találkoztak a gyerekek a Mikulással. Fotó: Penovác Károly

A lappföldi Mikulás pénteken érkezett, első útja a megyei kórház kis betegeihez vezetett.

Szombaton az Örömhír Evangélikus Keresztyén Óvodába látogatott, ahol a gyerekek dalokkal, versekkel fogadták őt. Az evangélikus óvoda tavaly ősszel egy csoporttal kezdte meg működését, idén szeptemberben újabb csoporttal bővült, Joulupukki másodszor vendégeskedett az egyházi intézményben. A kisgyermekek nagy izgalommal, örömmel, lelkesen várták a Mikulást, aki néhány szóval, lappföldi üdvözlettel köszöntötte őket, az óvodásokat név szerint szólította magához, átadta nekik az ajándékokat: édességet és játékokat. Idén sem maradt el a közös fotózás, majd a búcsúdal és integetés. Jövőre visszavárják őt.

Joulupukki az evangélikus óvodába járó gyermekek között. Fotó: Orosz Péter

A veszprémi gyerekek délután a Szentháromság téren találkozhattak Joulupukkival, az Illatos advent rendezvénysorozat nyitó napján. A Mikulás Porga Gyula polgármesterrel együtt gyújtotta meg az első adventi gyertyát a város adventi koszorúján, majd továbbindult magyarországi programjára. Sokan várják őt szerte az országban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!