Hírek

2017.02.25. 13:56

A városi közlekedésről tanácskoztak

Veszprém – Huszonkét eset kapcsán derült ki tavaly, hogy a balesetet előidéző jármű vezetője alkoholt fogyasztott, ezek közül tizenkét esetben történt személyi sérülés – mondta el a veszprémi Városi Balesetmegelőzési Bizottság (VBB) ügyvezető elnöke, Adamovics László rendőr őrnagy az éves gyűlésen.

Leitner Vera

A VBB tagjai olyan állami vagy civil szervezetek munkatársai, akik valamilyen módon érintettek a közlekedés terén, tevékenységük során közlekedéssel kapcsolatos problémákat észrevételezhetnek, ezek megoldására javaslatokat tehetnek.

Az ittas vezetők okozta balesetek számának visszaszorítását a VBB ügyvezető elnöke, Adamovics László (balra) és a MBB elnöke, Borbély Zoltán is közös célként kezeli

Adamovics László rendőr őrnagy, Veszprémi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetője a VBB ügyvezető elnökeként arról számolt be, hogy kevesebb személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt a veszprémi közutakon. A VBB évente átvizsgálja az egyes iskolák, óvodák környékét, ellenőrizve a jelzőtáblák, gyalogosátkelő-helyek felfestésének állapotát.

– Idén tavasszal az egész várost felmérjük ilyen szempontból. Sok helyen találkozhatunk anomáliákkal, ezeket kívánjuk orvosolni.

Borbély Zoltán rendőr alezredes, rendészeti rendőrfőkapitány-helyettes ügyrendben meghatározott helyettese, a Megyei Balesetmegelőzési Bizottság (MBB) elnöke szerint Veszprém aktivitással járul hozzá a megyei prevenciós akciókhoz, több célcsoportot képes megszólítani. A MBB elnöke szerint továbbra is elengedhetetlen az információáramlás folyamatossá tétele, s a kockázatos helyzetekre történő gyors regálás.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!