Hírek

2017.07.20. 19:42

Akusztikus zenekarok és egy kis ír kocsmazene a csütörtöki napon

Veszprém – Csütörtökön folytatódott újabb remek koncertekkel az Utcazene Fesztivál.

Rieger Zsanett

Az akusztikus hangzást kedvelőknek az Acoustic Planet biztosított talpalávalót. Repertoárjukban megtalálhatóak popslágerek ugyanúgy, mint líraibb hangvételű dalok. Az öttagú zenekar olyan kellemes feldolgozásokat hozott el a közönségnek, mint George Michael Faith, Meghan Trainor All About That Bass, című számát, vagy éppen Pharrel Williams megaslágerét, a Happyt, amivel igencsak boldoggá tette közönségét. A zenekar célja az igényes élőzene népszerűsítése, koncertjeiket a megrendelt szolgáltatásokhoz igazítják.  Továbbmenve az Utcazenész megállók felé mintegy egyszemélyes zenekarként Mr Alboh adott elő freak- folk, blues stílusú számokat a Kossuth utcán járó- kelőknek.

Fotó: Pesthy Márton

A közönséggel igen barátságos zenész karrierje úgy kezdődött, hogy banki állását otthagyta, nyakkendőjét gitárra cserélte. Már tavaly is láthatta őt a közönség, aki viszont nem, annak egy kellemes élményben lehet része, ha meghallgatja. Ugyanilyen személyes, és humorral tűzdelt koncert várta a nagyérdeműt az Eon színpadnál, ahol Robbie Dingle játszott tradicionális ír dallamokat, gyakran emlegetve, hogy a pálinka finom, megmosolyogtatva közönségét. Robbi Dingle két hónapja él Magyarországon, szabadidejében szeret pálinkát és bort főzni.

Fotó: Pesthy Márton

Remek kontraszt ezután az ír kocsmazenét játszó The Crazy Rogues ritmusos, maguk által csak „barátságos őrület"- ként definiált hangzásvilágra táncolni.

A fiatal fiúkból álló  veszprémi banda vidám, kelta és rock 'n' rollos dallamokkal idézik meg a füstös kocsmák hangulatát, amire a közönség igen hamar táncra perdült, nagy sikert aratva. A Napló a fesztivál idejére kitelepült, standjuknál a régi és új előfizetőknek kedveskednek fidget spinnertől elkezdve, bögréken át egészen a kávéfőzőig. Érdemes megyekártyával érkezni, azzal jelentős kedvezménnyel lehet vásárolni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!