Hírek

2017.04.12. 15:09

A tapasztalatnál csak a lelkesedés fontosabb - Állásbörze a Pannon Egyetemen

Veszprém – Április 12-én szervezte meg a Pannon Egyetem 2017-es évi állásbörzéjét, melyen több mint negyven kiállító képviseltette magát körülbelül ezerötszáz állást kínálva az érdeklődőknek.

Leitner Vera

A börzén a közép-dunántúli régió legjelentősebb vállalatai jelentek meg, akik az állásajánlatok mellett gyakornoki programokkal is készültek a fiatalok számára. A egyes cégek részletesebben is bemutatkoztak, valamint lehetőség nyílt önéletrajzírás-tanácsadáson és grafológuselemzésen is részt venni.

Ahogy azt Gelencsér András rektor az esemény megnyitóján elmondta, az állásbörze az elmúlt években kapott új erőre, s ezért is kimondottan érdemes eljönni a rendezvényre, mely mindenki számára nyitott. A cél kapcsolatokat építeni, ápolni az egyetem, a vállalatok és a hallgatók között. Gombás Kornél, a Pannon Egyetem kommunikációs és marketingreferense elmondta, a fiatalok tudatosan készülnek a karrierépítésre, már elsőévesek is kilátogatnak a börzére, őket elsősorban a szakmai gyakorlati lehetőségek érdeklik.

Fotó: Pesthy Márton

– A cégek keresik a mérnököket és informatikusokat, de a jó nyelvtudással és kommunikációval rendelkező, jó gazdasági érzékkel bíró munkavállalókat is – tette hozzá a referens.

– Fontos, hogy a munkavállalóink jól érezzék magukat, ezért kötetlen munkaidőt, jó környezetet kínálunk nekik – vallja Tamás Csaba, egy budapesti központú, de Veszprémben is irodával rendelkező szoftverfejlesztő nemzetközi cég munkatársa. – Nem egyszerű ma jó programozót találni, a tapasztalaton túl fontos, hogy az illető szenvedéllyel végezze a munkáját – mondja el Csaba, s hozzáfűzi, egyik kollégájukat épp az egyetem tavalyi állásbörzéjén találták meg.

– Idén több IT-lehetőséget (információs technológiai) találtam, ezek közül is azok érdekelnek, melyekhez rugalmas időbeosztás párosul – mondta el Persics Anna programtervező informatikus hallgató, aki szaktársaival, Hajgató Anitával és Hacskó Ádámmal érkezett a börzére. Anita elmondta, fontos számára, hogy leendő gyakornoki helyén időt szánjanak a ténylegesen betanítására pályakezdőként, s a cég részletesen kifejtse, mit vár el tőle.

– Rugalmas legyen, érdekes, és jelentsen szakmai kihívást – foglalta össze Ádám a legfontosabb elvárásokat a leendő állással kapcsolatban, s kiemelte, tapasztalják, hogy az önszorgalomból szerzett korábbi tapasztalatok is nagy súllyal esnek latba a munkáltatóknál.

 

– Széles a skála, elsősorban eltökélt, lelkes munkavállalókat keresünk, akik tudják, mit akarnak, és valóban dolgozni szeretnének – emelte ki Somogyi Anna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!