Hírek

2017.03.29. 10:38

Találjon állást még ma! - II. Napló Állásbörze

Megnyitotta kapuit a II. Napló Állásbörze, a régió legnagyobb munkaadóinak állás kínálataival.

Káposztás Vivien

Szerdán egész nap várják az álláskeresőket a munkahely váltás előtt állókat, és a kezdő vállalkozókat is a Veszprém Arénában.

Ódor Péter projekt vezető a megnyitó előtt portálunknak elmondta, hogy közel 40 kiállító stand van jelen ma a börzén, ezért bíznak benne, hogy ez a második börze legalább olyan sikeres lesz mint az első volt.

- Örömünkre szolgál, hogy a nagy kiállítók most is jelen vannak, sok pozitív visszajelzés érkezett tőlük, és az akkori munkakeresőktől is a tavalyi első börze után. Bízunk benne, hogy a több-ezer látogató és állás kereső mind megtalálja ma itt azt a munkát amit keres.

A Veszprém Megyei Kormányhivatallal folyamatosan kapcsolatban vagyunk egyeztetjük a keresletet és a kínálatot, a nem regisztrált munkakeresők itt a helyszínen is tudnak jelentkezni a hivatalhoz.

Fontos megjegyezni, hogy a NAV is kiállít, tanácsokat adnak a munkavállalóknak, és a vállalkozást indítóknak is.

Jelen vannak a szakképzési centrumok, a kereskedelmi kamara is ezért kijelenthetjük, hogy a mai nap nemcsak egy állásbörze, hiszen a képzésekről, fejlesztésekről is szó esik majd. Több kiállítónál már a konkrét fejlesztési, illetve munkafolyamatot is ki lehet próbálni.

A TLC például hegesztési munkákat mutat be, az MTD–nél traktort is ki lehet próbálni így a munkakereső rögtön belecsöppen a rá váró munkába, ez akár meg is hozhatja a kedvet és pozitív gyakorlati élmény mindenkinek.

Megtudtuk, hogy a tavalyi őszi börze után a munkáltatóknál folyamatosan zajlottak az állásinterjúk.

A megnyitón Kázmér Judit a Pannon Lapok Társaságának ügyvezetője elmondta, immár hagyománnyá vált az állásbörze, hiszen második alkalommal szervezik meg.

– A mai napon minden feltétel adott a sikerhez, az Arénában jelen vannak a kis – közép és nagyvállalatok, de nemcsak konkrét állásajánlatok várják az érdeklődőket, hanem a szakképzési centrumok is. A foglalkoztatók igazán kitettek magukért a jelenlévők akár már ma találhatnak állást – fogalmazott Kázmér Judit.

Az őszi első Állásbörzén több ezer résztvevő volt jelen, több száz interjút szerveztek le itt akár már a helyszínen, Kázmér Judit kiemelte, hogy az internet világában is szükség van az Állásbörzékre, hiszen ez sokkal személyesebb, azonnali visszaigazolást ad, könnyedebb is mint egy irodai légkörben leszervezett interjú. A Pannon Lapok Társasága 25 éve a Napló több mint 70 éve van jelen Veszprém Megyében így részévé vált a megyei lakosok életének.

Takács Szabolcs Kormánymegbízott elmondta, hogy az állásbörzék után, csökken az állás keresők száma, érdekességként megemlítette, hogy a hivatalok munkája miként változott az elmúlt években: - 10 éve például még az álláskeresőknek volt nagyobb szükséges segítségre, ma már a munkáltatókat támogatják, segítik ötleteikkel, hogy hogyan toborozzanak. Veszprémben 4,3-4,4 %-os a munkanélküliség, hasonló adat Pápán van még a megyében. A mai börze lehetőséget kínál arra, hogy a munkavállaló, a képességének és a tudásának megfelelő munkát találja meg.

A megnyitón elhangzott még, hogy közel 2500 állást kínálnak ma itt és egészen 17 óráig várják az érdeklődőket. Érdemes ellátogatni Mindenkinek aki szeretne friss képet kapni Veszprém megye álláspiaci helyzetéről.

Mindenkinek jó böngészést kívánunk!

 

Az Állásbörze melléklet ITT érhető el

Hogyan írjunk önéletrajzot?

További információk az Állásborzéről

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!