Huszonegy ittas sofőr három nap alatt

2017. június 12., 16:56 szerző: Napló-információ
komment
Megyei körkép – Erős számokkal zárult a múlt hét: huszonegy járművezetővel szemben intézkedtek ittas járművezetés miatt a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság járőrei a június 9–11-i, második nyári hétvégén.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Az ellenőrzések elsődleges célja az ittas járművezetők kiszűrése, valamint a közlekedési balesetek megelőzése volt. Június 11-én délután Veszprém külterületén egy 26 éves helyi férfi nem tartott megfelelő követési távolságot személygépkocsijával és nekiütközött az előtte forgalmi okok miatt lassító gépjárműnek. A veszprémi sofőrről kiderült, alkoholt fogyasztott, így további mintavétel céljából a helyi kórházba szállították, ellene büntetőeljárás indult – közölte Aradi Virág, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

A megyei számokon belül csak a Balatonfüredi Rendőrkapitányság rendőrei kilenc büntetőeljárást, két esetben pedig közigazgatási eljárást kezdeményeztek ittas járművezetés gyanúja miatt – tájékoztatott Szekeres Kornél rendőr őrnagy, megelőzési kiemelt főelőadó. A füredi rendőrök vasárnap délelőtt gyorshajtás miatt állítottak meg egy Csopak belterületén közlekedő, 23 éves budapesti férfit, akinél pozitív értéket mutatott az alkoholszonda, ezért a sofőrt előállították mintavételre, a Balatonfüredi Rendőrkapitányságra. Ellene – vezetői engedélyének bevonása mellett – büntetőeljárás indult.

A nyári idegenforgalmi szezonban az ittas sofőrök kiszűrésére több hasonló ellenőrzéssel készülnek a megye rendőrei.

Napló-információ

2017. június 12., 16:56 szerző: Napló-információ

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...