Hírek

2015.07.06. 08:08

Veszprém megyében az elmúlt héten 32 alkalommal riasztották a tűzoltókat káreseményhez

Ebből 13 esetben vonultak műszaki mentésre és 14 alkalommal kellett tűzesetnél beavatkozni. 5 esetben érkezett a tűzoltóságok híradóügyeletére téves jelzés.

2015. június 30-án tettek esküt a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon azok a hallgatók, akik az egységes belügyi moduláris rendszer keretein belül kezdték meg tanulmányaikat és sikeres záróvizsgát tettek.

2015. július 1-jén a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tantermében hat tűzoltó kapta meg kinevezését, akik két katasztrófavédelmi kirendeltség négy hivatásos tűzoltó- parancsnokságon (Ajkára, Badacsonytomajra, Pétfürdőre és Veszprémbe) teljesítenek szolgálatot.

A kinevezési parancsokat Fülep Zoltán tűzoltó ezredes, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Tűzoltósági Főosztályának vezetője adta át részükre, aki beszédében kiemelte, hogy a tanulás időszaka már lezárult, a mai naptól azt a tudást kell átültetniük a gyakorlatba és továbbfejleszteniük, amit oktatóiktól, tanáraiktól megszereztek.

Fülep Zoltán tű. ezredes úgy fogalmazott, hogy az esküt tett őrmesterek jól összeszokott, családias csoportokba kerülnek, amelyekben megszerezhetik a kellő gyakorlatot, tapasztalatot.

Köszöntőjében gratulált az elért eredményekhez, további sikereket kívánt a tűzoltóknak a szolgálatteljesítésükhöz, hivatásukhoz.

Lesodródott az útról egy motorkerékpáros a 82-es számú úton, Gyulafirátót és Eplény között, július 5-én reggel. A baleset következtében a motor és a körülötte lévő aljnövényzet kigyulladt. A helyszínre a veszprémi hivatásos tűzoltók vonultak egy gépjárműfecskendővel, akik a lángokat rövid időn belül eloltották. A motoros súlyos sérüléseket szenvedett. A műszaki mentés ideje alatt félpályás útzár volt érvényben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!