Hírek

2017.04.05. 14:01

Három alkalommal is jelzett a szonda

A balatonalmádi és a várpalotai rendőrök közlekedési akciót tartottak, ahol az ittas sofőrök kiszűrése volt a cél.

A Balatonalmádi Rendőrkapitányság járőrei a polgárőrség közreműködésével 2017. április 4-én délután közlekedésbiztonsági ellenőrzést tartottak Balatonakarattya, Balatonfőkajár, Csajág és Papkeszi településeken - olvasható a rendőrség honlapján.

A vezetés előtti alkoholfogyasztás vizsgálatán túl az intézkedések során az okmányok meglétét, lejáratát is ellenőrizték, valamint a gépjárművezetők által elkövetett közlekedési szabálysértések esetében is intézkedtek.

A 62 negatív szonda mellett 2 pozitív is akadt. A két sofőrrel szemben büntető feljelentést tettek a rendőrök. A közlekedési szabályok megsértése miatt öt esetben figyelmeztetést alkalmaztak, két esetben helyszíni bírságot szabtak ki, öt esetben szabálysértési feljelentéssel éltek az egyenruhások, többek között iratok, forgalmi engedély, vezetői engedély hiányossága, lejárata miatt, és két alkalommal foglaltak le közbiztonságra veszélyes eszközt, amely szintén szabálysértési eljárást von maga után.

Fotó: police.hu

A várpalotai rendőrök 2017. április 4-én délelőtt tartottak ellenőrzést a járás településein. Az akció keretében a 8-as számú főútvonalon, illetve a települések alsóbbrendű útvonalain is ellenőrizték a közúti forgalomban résztvevőket. A 11 megállított gépjárművezető közül egy esetben jelzett pozitív értéket az alkoholszonda.

Az elkövetkező hetekben Veszprém megye egész területén számíthatnak a gépjárművezetők hasonló közlekedési akciókra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!