Hírek

2017.04.10. 13:26

Veszprém megye könyvtárügyéért díjakat adták át

Veszprém - Az általános feladatok mellett speciális esetekről, körülményekről is megosztották tapasztalataikat a szakemberek a Magyar Könyvtárosok Egyesülete Veszprém Megyei Szervezetének szakmai napján.

Kutasi Zsófia

Szóllás Péter, a Magyar Könyvtárosok Egyesülete Veszprém Megyei Szervezetének elnöke elmondta, a szakmai napra olyan témát kerestek, mellyel a könyvtárosok nap, mint nap foglalkoznak, Így esett a választás az olvasószolgálatra. A cél, hogy a résztvevők megoszthassák egymással tapasztalataikat.

Bemutatkozott az Eötvös Károly Megyei Könyvtár Olvasószolgálati csoportja; Juhász Judit, olvasószolgálati csoportvezetője tartott előadást. Majd a Pannon Egyetem Egyetemi Könyvtár és Levéltár Olvasószolgálati csoportját mutatta be Golarits Miklós, olvasószolgálati csoportvezető, valamint Zsiborács Judit, intézményi MTMT adminisztrátor.

Veszprém megye könyvtárai sorozat második előadásán a tapolcai Wass Albert Könyvtár és Múzeumról beszélt Décsey Sándor igazgató. Szóllás Péter kiemelte, fontosnak tartják, hogy a megye közgyűjteménye bemutatkozzon, a szakembereknek lehetősége legyen az általános feladatok mellett a speciális esetek, körülmények megtárgyalására.

A szakmai napon a Veszprém megye könyvtárügyéért díjakat adták át. Életpályadíjat kapott Kertész Károly, nyugalmazott tapolcai könyvtárigazgató. A könyvtáros hivatásért díjat vehette át Pálmann Judit, az Eötvös Károly Megyei Könyvtár igazgatója.

A szakmai nap a Pannon Egyetem Egyetemi Könyvtár és Levéltárában majd a Pannon Egyetem B épület 2. emeleti konferenciatermében zajlott.  Köszöntőt mondott Tóth Gábor, az egyetemi könyvtár főigazgatója, valamint Szóllás Péter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!