Hírek

2017.08.08. 18:40

Iskolák, óvodák újulnak meg a vakáció heteiben - Felújítások, karbantartások az oktatási, nevelési intézményekben

KÖRKÉP - Nyáron sem állt meg az élet Veszprém megye oktatási, nevelési intézményeiben: az iskola- és óvodaépületek közül többen felújítási, javítási karbantartási munkálatokat végeznek el a vakáció hetei alatt.

Polgár Tibor

- A nyári szünet fenntartói-, működtetői feladatait a Pápai Tankerületi Központ (PTK) évek óta kialakult jó gyakorlata alapján készítjük elő, tervezzük meg az oktatási intézményeinkben. A feladatok felmérése az intézményvezetők bevonásával történik - nyilatkozta a Naplónak Egyházi Andrea, a PTK tankerületi igazgatója.

Hozzátette, ennek nyomán 2017 nyarán is sokrétű karbantartási és felújítási munkákat végeznek el a Pápai Tankerületi Központhoz tartozó intézményekben.

- Az általános karbantartásokon és fel-újításokon belül leginkább festési munkálatok valósulnak meg, kiemelt figyelmet fordítva a mellékhelyiségekre, az öltözőkre - jegyezte meg Egyházi Andrea.

A Pápakovácsiban tanuló diákokat is modernebb iskolaépület köszönti majd a nyár végi tanévnyitón
Fotó: Archív

A tankerületi igazgatótól megtudtuk: nyílászárók javítása, festése, továbbá az aljazatburkolatok felújítása, karbantartása, mint például parkettacsiszolás, lakkozás, balesetveszélyes hidegburkolatok cseréje ugyancsak megtörténik több intézményükben.- Emellett javíttatjuk a tanulói padokat, asztalokat, előkészítjük a tanulói környezetet tanévre.

Egy-két intézményünknél sort kellett keríteni beázások miatti javításra, szigetelésre, valamint kisebb gépészeti javításokat is elvégeztünk. Néhány kiemelt karbantartást és felújítást érdemes külön megemlíteni, ilyen volt például a Kastély Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola villamoshálózatának felújítása Pápakovácsiban, kazáncsere a Nagyalásonyi Kinizsi Pál Általános Iskolában, a Pápateszéri Általános Iskola villamoshálózatának javítása.

Továbbá az Ajkai Bródy Imre Gimnázium és Alapfokú Művészeti iskola mindkét telephelyének fűtésrendszeri javítása, újabb radiátorok beépítése, illetve az Ajkai Borsos Miklós Általános Iskola Móra Ferenc utcai telephelyén lévő sportpálya felújítása - sorolta Egyházi Andrea. A Pápai Tankerületi Központ vezetője hozzáfűzte, a nyári karbantartási és felújítási munkálatok augusztus végére befejeződnek.

Egyházi Andrea tankerületi vezető: a pápakovácsi iskolában a villamoshálózatot újították fel
Fotó: Archív, Polgár Tibor

Némedi Lajos, Veszprém alpolgármestere a nyári felújításokkal kapcsolatban elmondta: a Veszprémi Bölcsődei és Egészségügyi Alapellátási Integrált Intézmény Aprófalvi bölcsődéjében két új csoportot, 24 férőhelyet alakítanak ki. A nyáron felújításokat végeznek az óvodákban: az Örömhír evangélikus óvodában a kerítést újították fel, a Csillag Úti Körzeti Óvodában gyermekmosdókat, öltözőket renováltak, a Csillag Úti Körzeti Óvoda Cholnoky lakótelepi óvodájában ezekben a napokban parkettát csiszolnak, lakkoznak nyolc csoportszobában.

Az Egry Úti Körzeti Óvodában egy csoportszoba padlóját csiszolták, lakkozták, az Egry Úti Körzeti Óvoda Nárcisz tagóvodájában konyhát újítottak fel, a Vadvirág Körzeti Óvodában nyílászáró javítását, cseréjét végzik, a Csillagvár Waldorf tagóvodában vizesblokkot újítottak fel, a Bóbita Körzeti Óvodában folyosó- és tornateremburkolat felújítását végzik.

A sümegi Kisfaludy gimnáziumban egy tanterem ablakait kell kicserélni balesetveszély miatt, és vizesblokk-felújítás várható a hónap második felében egy csőtörés következtében. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!