Hírek

2017.07.16. 20:25

Vigyázat, csaló járja Veszprémet! - Méricskélt, majd elsietett

VESZPRÉM Írja alá ezt a papírt, azután fizessen százötvenezret! - ezzel az ajánlattal kereste meg az ismeretlen férfi a házaspárt Veszprémben, a Vilonyai utcában, de igazolni sem magát, sem azt a céget nem tudta, amire hivatkozott.

Kovács Erika

Lányuk, Csilla felháborodva tette közzé az esetet a közösségi oldalon, amit kérésünkre nekünk is felidézett, hogy okuljanak belőle mások! Szülei nem akarták nyilvánosságra hozni nevüket, mint mondták, óvatosságból.

- Egy férfi csengetett fel édesapámhoz, aki azonnal, kérdés nélkül ajtót nyitott nekik a minap, ugyanis előtte néhány perccel beszéltünk, hogy megyek hozzá, idézte fel a történteket Csilla. Nemsokára ő is megérkezett, és látta, egy férfi tartózkodott a lakásban. Az illető azt mondta, nyílászárókat újítanak fel, ezért jött. Közben ide-oda járkált, de a nőnek azonnal feltűnt, hogy az illető a belmagasságot mérte a szüleinél, nem a nyílászárókat. Csilla édesapja közben nem tudott csak az idegennel foglalkozni, ugyanis ott volt nála az unokája, arra is figyelt, felesége pedig munkahelyén dolgozott. A méricskélés azért is tűnt életszerűnek, mert nemrég egy lakógyűlésen volt szó arról, hogy korszerűsítik a nyílászárók szigetelését.

- Ráadásul elsőre azt gondoltam, hogy a konyhabútor miatt van ott az idegen, amit tervezünk a szüleimnél, tette hozzá a nő. Csillának feltűnt, amikor ő megérkezett, a férfi már csak néhány mérést végzett, aztán gyorsan távozott. Csilla édesapjával a férfi, amikor még ő nem volt ott, egy papírt is aláíratott, majd közölte: a munka 280 ezerbe kerül, de most 140 ezret kér, a többit részletben lehet fizetni. Édesapja a feleségéhez irányította az illetőt, mondván, vele beszéljen a munkahelyén.

Veszprémben, a Vilonyai utcában nyílászárócserére hivatkozva próbált egy férfi pénzt kicsalni egy családtól
Illusztráció: Balogh Ákos

- A férfi be is jött hozzám, agresszíven követelte a pénzt, mondván, ő megdolgozott azért, említette Csilla édesanyja. Az asszony addigra már tudott az otthon történtekről, amit telefonon elmondott neki a családja. Kérte a férfit, illetve a cégét igazoló papírokat, amit nem kapott meg. Felajánlotta, majd ő lefényképezi az illetőt, erre a férfi sarkon fordult, és őt erősen szidalmazva távozott. Az asszony felírta az autó rendszámát, és családjával együtt bejelentést tett a rendőrségen. Közben megtudta, a férfi többféle "mesével" járta Veszprémet.

Kucsera Katalin, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense a témában megkeresésünkre közölte, az eseménnyel kapcsolatban érkezett bejelentés a rendőrséghez. - A rendőrség vizsgálja az eset körülményeit, további információval nem szolgálunk, hangsúlyozta a sajtóreferens.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!