A munkásait és másokat is veszélyeztetett az építésvezető

2017. június 16., 09:48 forrás: Veszprém Megyei Főügyészség
komment
Vádemelés egy biztonsági intézkedéseket elmulasztó építésvezetővel szemben.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

A Pápai Járási Ügyészség foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt emelt vádat egy pápai társasház építésvezetőjével szemben, mert a férfi a ház állványzatának megfelelő rögzítéséről nem gondoskodott, s ezzel közvetlen veszélynek tett ki másokat, illetve mulasztása miatt az egyik dolgozó sérüléséket szenvedett.

A vádirat szerint az állványzatot 2016 áprilisában állították fel az épülő ház utcafronti részén, azonban nem rögzítették hozzá a falhoz és oldalról sem támasztották ki.

Az állványzatra a betonacélszerelési munkák elvégzéséhez is szükség volt, amelyek a felállítást követő harmadik napon kezdődtek. Az építésvezető a dolgozóknak megmutatta, hogy a kész falazatba hova építsék be a vasanyagot, arra azonban nem hívta fel a figyelmüket, hogy az állványzat nincs megfelelően rögzítve.

A sértettek a délutáni órákban jutottak oda, hogy az utcafronti oldal felső részein is elvégezzék a munkát, melyhez az állványt is igénybe kellett venniük. Háromméteres magasságban dolgoztak a betonkoszorú elhelyezésén, amikor az állvány eldőlt. Az egyik sértett az állvánnyal együtt a földre zuhant, társa – észlelve az állvány távolodását a faltól – a fal tetejére fellépett, míg harmadik munkatársuk a zsaluzatban megkapaszkodva kerülte el a leesést.

A baleset következtében az állványzattal együtt földre zuhant sértett nyolc napon belül gyógyuló zúzódásos sérüléseket szenvedett, továbbá az eldőlt állvány az utcán parkoló két személygépkocsit rongált meg.

2017. június 16., 09:48 forrás: Veszprém Megyei Főügyészség

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...