Hírek

2015.10.12. 17:49

Veszélyes átkelőhely - Tervezik a kereszteződés kivilágítását

Nemesvámos - Gyorsan haladnak az autósok a 77-es utat keresztező kerékpárútnál, és a csomópont egyelőre nincs kivilágítva sem.

Tremmer Tamás

A kerékpárosok mellett számos futó is használja a megyeszékhelyet Nemesvámossal összekötő kerékpárutat, azonban a jelentős forgalmú úton átvezető szakasz kivilágítatlan.

A Veszprém-Nemesvámos közötti kerékpárút lakott területen kívül keresztezi a 77-es főútvonalat
Fotó: Zwicker Tamás

- A problémát szigetüzemű napelemes világítás telepítésével - amelyhez nem szükséges villamoshálózathoz való csatlakozás - szándékoztuk megoldani, amely a kerékpárút mentén a veszprémi szakasz egy részén már működik - mondta Sövényházi Balázs, Nemesvámos polgármestere. A megvalósult beruházás jellege miatt Veszprémet és a magyar államot is be kellett vonniuk a tervezésbe, a megvalósításig további egyeztetésekre van szükség. Az útszakaszon jelenleg sárga felfestés és rázókő hívja fel a kerékpárosok és gyalogosok áthaladására az autósok figyelmét, a csomópontnál nem történt baleset. A polgármester elmondta, a tárgyalások során kialakuló megoldás függvénye - vagyis hogy napelemes vagy hálózati közvilágítás lesz-e a helyszínen - , hogy a csomópontban a tervezett beruházás mikor valósul meg. A Veszprém-Nemesvámos kerékpárút lakott területen kívül keresztezi a 77-es főútvonalat, ezért az építési engedélyben előírták, hogy a főútvonalra 40 kilométeres sebességkorlátozó táblát kell kitenni, a kerékpárosokat pedig elsőbbségadás tábla figyelmeztette. Mivel a közútkezelő úgy tapasztalta, hogy a kereszteződés a sebességkorlátozás ellenére továbbra is balesetveszélyes, ezért az elsőbbségadás táblát stop feliratú táblára cserélték, így védve a kerékpárosokat.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!